13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανακατατάξεις στο FIFA Women’s Ranking

Ειδήσεις Ελλάδα

Αλλαγές, με κυριότερη την άνοδο της Σουηδίας από την πέμπτη στη δεύτερη θέση, την οποία κατείχε ως τώρα η Γερμανία, υπάρχουν στην Παγκόσμια Κατάταξη Εθνικών Ομάδων Γυναικών της FIFA.

Στην πρώτη θέση παρέμειναν οι ΗΠΑ, άνοδος του Καναδά που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, 64η η Ελλάδα.

Οι μεταβολές οφείλονται κυρίως στα αποτελέσματα του Ολυμπιακού τουρνουά. Οι Αμερικανίδες οι οποίες κατάκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκυο διατήρησαν την πρωτιά παρότι υποχώρησαν στη βαθμολογία, ενώ η Σουηδία που έφτασε στον τελικό και στο αργυρό μετάλλιο έκανε άλμα τριών θέσεων, φτάνοντας στη δεύτερη θέση, την υψηλότερη που κατείχε ποτέ στο FIFA Ranking των γυναικείων εθνικών ομάδων.

Άνοδο δύο θέσεων, από την όγδοη στην έκτη, πραγματοποίησε ο Καναδάς, η ομάδα που ανέβασε τη σημαία της στον πιο ψηλό ιστό στο τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου του Τόκιο, ενώ στη δεκάδα εισήλθαν η Κορέα (9η) και η Ισπανία (10η).

Η Εθνική Γυναικών της Ελλάδας παρέμεινε στην 64η θέση, την οποία κατέχει από τον περασμένο Απρίλιο. Η επόμενη αξιολόγηση του FIFA Ranking Γυναικών θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2021.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό