22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακαλύφθηκε νέος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μηχανικοί του MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό με μία διάταξη που αντλεί σωματίδια από το περιβάλλον. Μικρά σωματίδια άνθρακα μπαίνουν στην πειραματική διάταξη του MIT, δημιουργούν μία ροή, η οποία καταλήγει σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένα ειδικό υγρό είναι υπεύθυνο για την προσέλκυση των ηλεκτρονίων από το περιβάλλον, με τη δημιουργία συνεχούς απλώς και μόνο με την αλληλεπίδραση του υγρού με το περιβάλλον. Με τη διάταξη αυτή θα μπορούσαν να αντλήσουν ενέργεια μικροσκοπικά ρομπότ νανοτεχνολογίας, δημιουργώντας έναν εντελώς νέο τρόπο ηλεκτροπαραγωγής από το περιβάλλον.

Ο τρόπος αυτός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να προσφέρει περίπου 0.7 volt για κάθε σωματίδιο που εμπλέκεται στη διαδικασία, επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ απαιτητικές ενεργειακά εφαρμογές, αλλά η μελέτη του νέου τρόπου παραγωγής ενέργειας βρίσκεται σε εμβρυϊκό στάδιο.

Το σίγουρο είναι ότι έχει ανακαλυφθεί ένας ακόμα τρόπος διαχείρισης ενέργειας και μάλιστα χωρίς καμία περιβαλλοντική επίπτωση. Οι ερευνητές του MIT μελετούν περαιτέρω τις ιδιότητες της συγκεκριμένης ηλεκτροχημικής αντίδρασης, μαζί με τις πιθανές παραλλαγές της.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό