16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανακαλούνται 1.091 Suzuki Jimny

Ειδήσεις Ελλάδα

Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος και αντικατάσταση μόνωσης οροφής, καλωδίωσης θυρών, καθώς και αντλίας καυσίμου
Με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, αναφέρει πως η εταιρεία Σφακιανάκης A.Ε.Β.E. εκτελεί τα κάτωθι προγράμματα ανακλήσεων για το μοντέλο Jimny:
1.Έλεγχος / αντικατάσταση της μόνωσης e-Call (κωδικός ανάκλησης 97GS) Η ανάκληση αφορά σε 167 επαγγελματικά οχήματα Ν1, με αριθμούς πλαισίων από JSAHJB74B00100122 έως JSAHJB74B00104160. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού της καμπίνας μπορεί να προκαλέσει συμπύκνωση υδρατμών στην εσωτερική επιφάνεια της λαμαρίνας οροφής. Εάν η υγρασία εισέλθει στις επαφές του μπουτόν SOS, του μικροφώνου καθώς και του κυκλώματος κλήσης ανάγκης (μόνο για έκδοση e-Call) θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα να ανάψει η προειδοποιητική λυχνία SOS καθώς και να γίνει δυσλειτουργική η μετάδοση φωνής όταν ενεργοποιηθεί το σύστημα κατά το συμβάν ατυχήματος.
2.Έλεγχος / αντικατάσταση καλωδίωσης θυρών οδηγού/συνοδηγού (κωδικός ανάκλησης 97GN) Η ανάκληση αφορά σε 762 οχήματα, παραγωγής από Μάιο 2018 έως Νοέμβριο 2018, με αριθμούς πλαισίων από JSAGJB74V00101253 έως JSAGJB74V00145711.Λόγω ακατάλληλου σχεδιασμού της καλωδίωσης πόρτας οδηγού και συνοδηγού, τα καλώδια τους μπορεί να πάθουν ζημιά ή και να κοπούν από το επαναλαμβανόμενο άνοιγμα/κλείσιμο των πορτών. Ως αποτέλεσμα οι λειτουργίες του πλαϊνού αερόσακου, του αερόσακου κουρτίνας και του φλας καθρέπτη μπορεί να απενεργοποιηθούν.
3.Έλεγχος / αντικατάσταση αντλίας καυσίμου (κωδικός ανάκλησης 97GQ) Η ανάκληση αφορά σε 162 οχήματα, με αριθμούς πλαισίων από JSAGJB74V00101253 έως JSAGJB74V00108168. Το στροφείο τροφοδοσίας καυσίμου στην αντλία καυσίμου που είναι κατασκευασμένο από εποξικό υλικό μπορεί να παραμορφωθεί εξαιτίας της χαμηλής πυκνότητας του υλικού, προκληθείσης από την ανεπαρκή διαδικασία έκχυσης χύτευσης. Το στροφείο ενδέχεται να εμπλακεί με το περίβλημα της αντλίας, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της αντλίας καυσίμου. Σε ακραία περίπτωση αυτό μπορεί να προκαλέσει αναστολή λειτουργίας του κινητήρα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Suzuki σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την 24ωρη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Σφακιανάκης A.Ε.Β.E. στο τηλέφωνο 210 3499940.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό