33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Έρχονται σημαντικές αλλαγές – Πού θα φτάσει η επιδότηση

Ειδήσεις Ελλάδα

«Οι βελτιώσεις στο πρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω θα είναι σημαντικές», σημείωσε σε συνέντευξή της, στην «Απογευματινή της Κυριακής», η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Η ίδια χαρακτήρισε αυτές τις αλλαγές επιβεβλημένες καθώς υπήρξε περιορισμένο ενδιαφέρον με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν υποβληθεί αιτήσεις από 1.495 ιδιοκτήτες.

Όπως είπε η κ. Ζαχαράκη, οι βελτιώσεις θα είναι σημαντικές και ως προς το ποσό και ως προς το ποσοστό της επιδότησης. «Κινούμαστε σε ένα προγραμματισμό που μπορεί να φτάσει στο 60% της επιδότησης. Αλλά αξιολογούμε και το ύψος της συνολικής δαπάνης», τόνισε.

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών, η υπουργός είχε επίσης προαναγγείλει την αναπροσαρμογή του ύψους της επιδότησης. «Περιμέναμε το πρόγραμμα να πηγαίνει καλύτερα. Και θέλουμε να το βελτιώσουμε ως προς την επιδότηση. Αυτή τη στιγμή το ποσό της επιδότησης είναι το 40% στο ποσό μέχρι 10.000 ευρώ και εξετάζουμε τη διεύρυνση αυτού. Πιστεύουμε σε αυτό το πρόγραμμα, θέλουμε να το βελτιώσουμε ώστε να αυξήσουμε το οικιστικό απόθεμα. Είναι κι αυτό ένα ζητούμενο στη μάχη για το στεγαστικό», υπογράμμισε. 

Οι επιλέξιμες δαπάνες για εργασίες, υλικά, άδειες

Ενδεικτικά στις δαπάνες μπορούν να περιληφθούν οι εργασίες για ανακαίνιση μπάνιου, κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου και εσωτερικών θυρών, αντικατάσταση δαπέδων, αντικατάσταση ή επισκευή ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, δομικών στοιχείων, επιχρισμάτων, πλακιδίων, χρωματισμών και λοιπές αντίστοιχες εργασίες. Επίσης προβλέπονται οι δαπάνες για αγορά των αναγκαίων υλικών, δαπάνες για τυχόν απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ για τις εργασίες και δαπάνες μηχανικού για τυχόν εκδόσεις αδειών, εγκρίσεων ή εκπόνησης μελετών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό