21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανακάμπτει μετά τη μικρή παύση στο ράλι

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πετρέλαιο ανέκαμψε μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση που κατέγραψε φέτος, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στις θετικές προοπτικές της ζήτησης καθώς η πανδημία υποχωρεί. Χθες η αυξανόμενη ένταση στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή πυροδότησε ανησυχίες για πιθανές διακοπές του εφοδιασμού, βάζοντας για λίγο «φρένο» στο ράλι της περασμένης εβδομάδας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Μπρεντ αυξήθηκαν 61 σεντς, ή 0,7%, στα 86,88 δολάρια το βαρέλι, αφού άγγιξαν το υψηλό της συνεδρίασης των 87,27 δολαρίων το βαρέλι νωρίτερα, αντιστρέφοντας την πτώση 1,8% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου «σκαρφάλωσε» προς τα 84 δολάρια το βαρέλι μετά την πτώση άνω του 2% τη Δευτέρα, όταν οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν και στη συνέχεια ανέκαμψαν.  Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 44 σεντς, ή 0,5%, στα 83,75 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει 2,2% τη Δευτέρα.

Οι ασταθείς συναλλαγές έρχονται καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προετοιμάζει το έδαφος για «σύσφιξη» της πολιτικής και αυξήσεις των επιτοκίων, και την ίδια ώρα τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα σύνορα με την Ουκρανία.  

Το αργό πετρέλαιο αυξήθηκε σε υψηλό επτά ετών την περασμένη εβδομάδα, καθώς η παγκόσμια κατανάλωση ανέκαμψε από τις επιπτώσεις της πανδημίας, διαβρώνοντας τα αποθέματα. Ο κολοσσός υπηρεσιών πετρελαιοειδών των ΗΠΑ Halliburton δήλωσε ότι αναμένει ότι το περιβάλλον θα παραμείνει υποστηρικτικό καθώς ανέφερε άλμα στα κέρδη και υψηλότερο μέρισμα τη Δευτέρα. 

Μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα είχε δυνητικά ευρείες επιπτώσεις στις αγορές ενέργειας και εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ο κίνδυνος να συμβεί αυτό τις επόμενες εβδομάδες είναι πάνω από 50%, σύμφωνα με την αναλύτρια της RBC Capital Markets, Helima Croft.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ οδεύουν προς νέα μηνιαία πτώση τον Ιανουάριο μετά τη συρρίκνωση κατά 15% το 2021.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό