26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Αναγνώριση και συγκίνηση στην υποδοχή της φρεγάτας «Ύδρα» στη Σαλαμίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Υπόκλιση» στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» έκαναν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού κατά την επιστροφή της στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Μετά από 102 ημέρες επιχειρήσεων στην Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν έδεσε στη… βάση της.

Την Πέμπτη 06 Ιουνίου 2024, η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» κατέπλευσε στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, περατούμενης της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «EUNAVFOR ASPIDES». Μετά τον κατάπλου της φρεγάτας , ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, επέβη στο πλοίο συνοδευόμενος από τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη ΠΝ και καλωσόρισαν τον κυβερνήτη καθώς και το πλήρωμα της «ΥΔΡΑΣ», συγχαίροντας τους για την επιτυχία της αποστολής σε μια ναυτική πολεμική ζώνη.

Οι χαιρετισμοί από τα άλλα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έγιναν με πίδακες νερού αλλά και με βεγγαλικά! Στις εικόνες και το βίντεο που ακολουθεί φαίνονται πολεμικά πλοία που χαιρετούν τον κυβερνήτη και μέλη της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» κατά την επιστροφή τους στα ελληνικά νερά.

Με τον κατάπλου της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στη Σαλαμίνα, ο χρόνος για την αναχώρηση της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» προς την Ερυθρά Θάλασσα θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Όλα τα οπλικά και ηλεκτρονικά συστήματα που προστέθηκαν και διαμόρφωσαν την επιχειρησιακή της ικανότητα θα περάσουν στη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» σε διάστημα μικρότερο των επτά ημερών.

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσουν οι θαλάσσιες δοκιμές όλων των συστημάτων και η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας θα αποφασίσει την ημερομηνία απόπλου για την επικίνδυνη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό