24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναγκαία η επαρκής χρηματοδότηση για κλινική έρευνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Στην ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης στον τομέα της κλινικής έρευνας, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο Economist που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Ξενοδοχείο Αθήναιον Ιντερκοντινένταλ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη HOPEgenesis και με την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Ο υπουργός έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι χωρίς την κλινική έρευνα δεν θα είχε εφευρεθεί το εμβόλιο κατά της co-19 σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας για το ρόλος της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας τάχθηκε υπέρ της συνδρομής του ιδιωτικού τομέα σε κάθε πτυχή της «παροχής του δημόσιου αγαθού που λέγεται υγεία». Επιπλέον, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργεί το χρηματοδοτικό πακέτο με κατεύθυνση στον ελληνικό τομέα της υγείας, ύψους 1,5 δις ευρώ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο κ. Πλεύρης μίλησε και για την επιστροφή στην κανονικότητα έπειτα από την πανδημία διαμηνύοντας προς όλους ότι αυτή θα είναι μακρά και κερδίζεται μέρα με τη μέρα. Στάθηκε στην παράμετρο των πολιτών που αρνούνται να εμβολιαστούν καθυστερώντας την έξοδο από την πανδημία λέγοντας ότι ξεπερνούν το 20% στις ηλικίες άνω των 60 ετών και σημείωσε, ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Ελλάδα κινείται στο 60% έναντι 80% σε άλλες χώρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό