14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναγεννημένα και πιο ελκυστικά τα Seat Ibiza & Arona

Ειδήσεις Ελλάδα

Άμεσα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά σε τιμές από 13.290 και 16.790 ευρώ αντίστοιχα
Την πολυαναμενόμενη άφιξη των πρόσφατα ανανεωμένων Seat Ibiza και Arona στην ελληνικό αγορά ανακοίνωσε η Τεχνοκάρ (αντιπροσωπεία της Seat στην Ελλάδα). Τα δύο μοντέλα είναι άμεσα διαθέσιμα σε τιμές από 13.290 και 16.790 ευρώ αντίστοιχα.
Οι αλλαγές αφορούν την εξωτερική εμφάνιση, το εσωτερικό, αλλά και πολλές μη ορατές λεπτομέρειες.
Πιο αναλυτικά, στο αμάξωμα του Ibiza οι αλλαγή αφορά τα νέα LED φώτα. Η βασική αλλαγή αφορά το εσωτερικό με τη νέα μεγαλύτερη (8,25 ή 9 ίντσες ανάλογα την έκδοση) κεντρική οθόνη αφής, που συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών. Αλλαγές εντοπίζονται και στο ταμπλό, με καλύτερη ποιότητα υλικών, «κρυφό» φωτισμό και νέους αεραγωγούς, ενώ έχει βελτιωθεί και η συνδεσιμότητα. Βελτιωμένα επίσης είναι τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το Ibiza προσφέρεται με 5 διαφορετικούς κινητήρες, εκ των οποίων οι 4 είναι βενζίνης με ισχύ από 80 έως 150 ίππους και ένας φυσικού αερίου ισχύος 90 ίππων. Κορυφαία επιλογή είναι ο 4κύλινδρος 1.500αρης τούρμπο βενζινοκινητήρας, με 150 ίππους και 250 Nm ροπής, που συνδυάζεται αποκλειστικά με 7τάχυτο κιβώτιο DSG.
Οι τιμές του Ibiza ξεκινούν από 13.290 ευρώ (με το προωθητικό πρόγραμμα) για το 1.000άρι των 80 ίππων και πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει: ESP, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με εντοπισμό πεζών, σύστημα ελέγχου έντασης προσοχής, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, 6 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικούς καθρέφτες, αυτόματα φώτα, προβολείς τεχνολογίας LED, περιοριστή ταχύτητας, υπολογιστή ταξιδιού, ηχοσύστημα με Bluetooth, θύρα USB, χειριστήρια στο τιμόνι και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών.
Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση του Arona, υπάρχουν αλλαγές στην μάσκα, τον προφυλακτήρα, την πίσω αεροτομή, τον διαχύτη, τις ζάντες και τα χρώματα. Στο εσωτερικό (παρεμφερές με αυτό του Ibiza) έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα και η συνδεσιμότητα (βελτιωμένη σύνδεση με Apple Car Play & Android Auto), ενώ έχουν γίνει προσθήκες στα συστήματα ασφαλείας. Το Arona προσφέρεται με 3 κινητήρες βενζίνης με ισχύ από 95 έως 150 ίππους και ένα φυσικού αερίου 90 ίππων. Η έκδοση 1,0 ECO TSI 115 ίππων μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο DSG, το οποίο είναι στάνταρ στους 150 ίππους.

Οι τιμές του Arona ξεκινούν από 16.790 ευρώ για το 1.000άρι των 95 ίππων, που στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνει: ESP, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με εντοπισμό πεζών, σύστημα ελέγχου έντασης προσοχής, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, 6 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικούς καθρέφτες, αυτόματα φώτα, cruise control, προβολείς τεχνολογίας LED, προβολείς ομίχλης με λειτουργία φωτισμού στροφής, ζάντες αλουμινίου, υπολογιστή ταξιδιού, ηχοσύστημα με Bluetooth, συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto, θύρα USB και χειριστήρια στο τιμόνι, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών κ.ά.

Νίκος Τσάδαρης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό