31.7 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Αναβολή στη δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τον ξυλοδαρμό – Παραμένει κρατούμενος

Ειδήσεις Ελλάδα

Η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, που οδηγήθηκε στο μονομελές αυτόφωρο για ξυλοδαρμό της συντρόφου του, επίσης δημοσιογράφου στο επάγγελμα, αναβλήθηκε για την προσεχή Παρασκευή 28/6.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στον δημοσιογράφο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή (σε βαθμό πλημμελήματος). 

Μέχρι την Παρασκευή, όπου αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, ο κατηγορούμενος θα κρατείται.

Σχετικά με πράξεις που δεν αφορούν σε αυτόφωρο, αλλά είναι προγενέστερες και στρέφονται κατά της εν διαστάσει συζύγου του και της νυν συντρόφου του, θα εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής Βίας.

Σταύρος Μπαλάσκας: «Την είχε ξαναχτυπήσει»

Θύμα βίας και στο παρελθόν αποκάλυψε ο Σταύρος Μπαλάσκας πως έπεσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ από τον επίσης δημοσιογράφο σύντροφό της. Η αγριότητα της τελευταίας επίθεσης ήταν τέτοια μάλιστα, που ο κ. Μπαλάσκας έκανε λόγο για πολλές μπουνιές στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να σπάσει όλο το κόκκαλο στη μία πλευρά του κεφαλιού της.

Πριν η 30χρονη δημοσιογράφος καταλήξει στο ΚΑΤ με κατάγματα στο πρόσωπο, είχε προηγηθεί καβγάς στο σπίτι που μένει το ζευγάρι στο κέντρο της Αθήνας. Μετά το νοσοκομείο η γυναίκα μετέβη στο ΑΤ για να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό της, λέγοντας πως μετά την επίθεση της έστειλε απειλητικά μηνύματα. Η δημοσιογράφος εξετάστηκε ξανά από γιατρούς το πρωί της Τρίτης 25 Ιουνίου κι έλαβε βεβαίωση για τα τραύματά της.

Στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση σε βάρος του συντρόφου της στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας και λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δημοσιογράφο στον Πειραιά και τον συνέλαβαν. Κλήθηκε, δε, για κατάθεση και η εν διαστάσει σύζυγός του για να διαπιστωθεί αν είχε βιώσει και η ίδια ανάλογες καταστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα δέχθηκε να εγκατασταθεί στο κινητό της panic button, ενώ φέρεται να δέχθηκε την εφαρμογή panic button και η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου.

Η ΕΡΤ ανέστειλε τη σύμβαση του δημοσιογράφου, έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη.

«Είχε κακοποιήσει και την πρώην σύζυγό του»

Όπως ανέφερε δημοσιογράφος της εκπομπής «Το Πρωινό», ο δημοσιογράφος είχε επιδείξει κακοποιητική συμπεριφορά και στην πρώην σύζυγό του.

«Η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου τον έχει καταγγείλει για πολλούς ξυλοδαρμούς, απειλές και έχει αποδείξεις και στοιχεία. Χώρισαν με αντιδικία. Μάλιστα, την Κυριακή το βράδυ που συνέβη ο ξυλοδαρμός της συναδέλφου, όταν τον έδιωξε από το σπίτι, φέρεται να πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου και να την απείλησε λέγοντας “θα σε θάψω ζωντανή”. Ενδεχομένως η εν διαστάσει σύζυγος να μίλησε με το θύμα» είπε η Κέλλυ Χεινοπώρου.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δημοσιογράφος είχε ερωτική σχέση εδώ και ένα χρόνο με το θύμα και μάλιστα πριν από το τελευταίο περιστατικό, είχε κακοποιήσει και πάλι τη σύντροφό του, μέσα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Δικηγόρος δημοσιογράφου: Ο πελάτης μου προκλήθηκε 

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του δημοσιογράφου, Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από την Ευελπίδων ότι στον πελάτη του έχει ασκηθεί προς το παρόν ποινική δίωξη μόνο στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας και όχι για σωματική βλάβη, το οποίο είναι πλημμέλημα και θα δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. 

Σημείωσε, μάλιστα, πως όλα έγιναν πάνω σε έναν καβγά και πως κι εκείνη στράφηκε εναντίον του και τον προκάλεσε, προαναγγέλλοντας στην ουσία την υποβολή μήνυσης του κατηγορούμενου στην καταγγέλλουσα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό