18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αναβαθμίζεται το Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο πολύ σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου υπέγραψαν το πρωί του Σαββάτου 2 Απριλίου 2022, στην αίθουσα Τύπου του Σταδίου, ο γήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι συμβάσεις αφορούν στην χρηματοδότηση των μελετών για την ανέγερση νέου τετραώροφου κτιρίου στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου καθώς και στον σχεδιασμό νέων θέσεων ΑμεΑ στο Στάδιο.

Η Πολιτεία αναλαμβάνει δηλαδή τη χρηματοδότηση των μελετών για τα δυο αυτά έργα και ο Δήμος Ηρακλείου αναλαμβάνει να τρέξει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ανάθεσή τους.

Συγκεκριμένα, η πρώτη προγραμματική σύμβαση αφορά στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την εκπόνηση των μελετών, των τευχών δημοπράτησης και των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για την ανέγερση νέου τετραώροφου κτιρίου, το οποίο θα αποτελεί επέκταση της αθλητικής εγκατάστασης του Παγκρητίου. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης είναι 1.002.107,13 ευρώ.

Το κτίριο προορίζεται για να στεγάσει γραφεία, διοικητικούς και συνεδριακούς χώρους, αίθουσες τύπου, VIP και VVIP, σουίτες κ.ά. Από τη στιγμή που θα ανατεθεί η μελέτη το χρονοδιάγραμμα για να υλοποιηθεί είναι 18 μήνες.

Η δεύτερη προγραμματική σύμβαση αφορά στην χρηματοδότηση μέσω του ΠΔΕ του συνόλου των μελετών, των τευχών δημοπράτησης και των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για τον σχεδιασμό νέων θέσεων ΑμεΑ στο Παγκρήτιο. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης είναι 88.736 ευρώ.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια της δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Πολιτεία και την Περιφέρεια Κρήτης, να καταστήσουν το Παγκρήτιο Στάδιο υπερσύγχρονο και λειτουργικό, ώστε εκτός των άλλων να μπορέσει να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη εκτελείται το έργο αντικατάστασης του Δυτικού Στεγάστρου ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να βγει στον αέρα και ο διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του Παγκρητίου.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό