16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αναβίωση της 3.0 CSL ετοιμάζει η BMW – Η τιμή σοκάρει!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW M γιορτάζει 50 χρόνια ζωής και ενώ ετοιμάζεται να παρουσιάσει την XM, το πρώτο plug-in υβριδικό SUV με το σήμα “M” αλλά και τη νέα M2, τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ένα πάρα πολύ ειδικό μοντέλο που θα παρουσιαστεί ως μέρος των εορτασμών και θα λανσαριστεί με εξωφρενικά ακριβή τιμή κλέβουν τα φώτα της δημοσιότητας! Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, όταν μιλάμε για την αναβίωση ενός θρυλικού μοντέλου όπως η 3.0 CSL αλλά δεν είναι μόνο το όνομα που κάνει την είδηση τρανταχτή. Τα νούμερα που συνοδεύουν το αυτοκίνητο προκαλούν ίλιγγο και δεν αναφέρομαι μονάχα στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Αυτά, δεδομένου ότι η 3.0 CSL του 2022 θα βασίζεται στην BMW M4, θα είναι στο άνω άκρο αυτού που θεωρούμε φυσιολογικό για την συγκεκριμένη κατηγορία. Οι πληροφορίες λένε ότι ο 3-λιτρος, twin-turbo, εξακύλινδρος εν σειρά που θα βρίσκεται κάτω από το καπό θα αναβαθμιστεί ώστε να παράγει περί τα 560 άλογα. Αυτά όμως θα έχουν να κινήσουν λιγότερα κιλά απ’ ότι έχει στην standard μορφή της η M4. Χάρη στην εκτενή δίαιτα η οποία αναμφίβολα θα περιλαμβάνει άφθονα ανθρακονήματα, την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων, την απλοποίηση της κεντρικής κονσόλας, ελαφρύτερα καθίσματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό αλλά ακόμα και την τοποθέτηση μικρότερης μπαταρίας. Κατά συνέπεια, το βάρος της σκληροπυρηνικής BMW 3.0 CSL αναμένεται να μην ξεπερνά τα 1.550 κιλά όποτε τα 560 κιλά του βενζινοκινητήρα είναι αρκετά για να επιταχύνουν το νέο μοντέλο στα 100 km/h σε περίπου 3.5 δευτερόλεπτα παρά το γεγονός ότι το μοντέλο θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο ως πισωκίνητο και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων! Κι όλα αυτά χωρίς να γνωρίζουμε τι αλλαγές και αναβαθμίσεις έχουν γίνει σε πλαίσιο, ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και πέδησης.

Αν αληθεύουν οι φήμες, η νέα 3.0 CSL θα κατασκευάζεται στο χέρι στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο με τη γερμανική φίρμα να προγραμματίζει να λανσάρει στην αγορά μόλις 50 αυτοκίνητα – 30 για την Ευρώπη, 8 για την Ασία και απομένουν 12, τα οποία δεν γνωρίζουμε για ποιες αγορές προορίζονται αλλά γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να διατεθούν στις Η.Π.Α. Όσο για την τιμή; Ακούγεται ένα ποσό της τάξης των €750.000 που μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό αλλά είμαστε σίγουροι ότι η BMW θα βρει 50 καλούς πελάτες που είναι διατεθειμένοι να τα αποχωριστούν για να κάνουν δική τους την “εορταστική” 3.0 CSL!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό