15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναβάλλεται για το 2022 το Rallycross πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά αγωνιστικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η FIA ανακοίνωσε πως πήρε την απόφαση να αναβάλει κατά έναν χρόνο την έναρξη του Rallycross πρωταθλήματος με ηλεκτρικά αγωνιστικά. Αιτία της αναβολής οι οικονομικές προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.
Το πρωτάθλημα θα διεξάγεται το ίδιο Σαββατοκύριακο σε επιλεγμένους αγώνες των Supercars του Rallycross, με το νέο αυτό format αγώνων να επιτρέπει στους οπαδούς του rallycross να απολαύσουν τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, και παράλληλα να δουν το μέλλον με τα ηλεκτρικά αγωνιστικά που θα έχουν βάση αυτοκίνητα παραγωγής.

Τα ηλεκτρικά αγωνιστικά θα χρησιμοποιούν τα συστήματα μετάδοσης κίνησης “REVelution” EV της αυστριακής STARD (Stohl Advanced Research and Development), θα αποδίδουν 613 άλογα, στιγμιαία ροπής έως και 1.100 Nm, έχοντας τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πλαίσια των Supercars αγωνιστικών του Rallycross. Για πρώτη φορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τα συγκεκριμένα αγωνιστικά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και ηλεκτροκινητήρες από αυτοκίνητα παραγωγής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό