20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αναβάθμισε τις εκτυπώσεις της επιχείρησής σου με τα καλύτερα μελάνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια επιχείρηση ενδεχομένως να χρειάζεται χιλιάδες εκτυπώσεις σε καθημερινή βάση. Ετικέτες για δέματα, αποδείξεις, σημαντικά έγγραφα και πιθανότατα μια ντουζίνα ακόμη λόγοι για να εκτυπωθεί κάτι σε χαρτί. Αυτό συνεπάγεται ακατάπαυστη λειτουργία του εκτυπωτή και φυσικά, κατανάλωση σε μελάνι.

Συνεπώς, η οικονομία είναι εξαιρετικά σημαντική για μια τέτοια αναπόφευκτη και διαρκή διαδικασία – δεν γίνεται ξαφνικά να σταματήσουν οι εκτυπώσεις παραστατικών, για παράδειγμα, όμως προφανώς η συντήρηση και τροφοδοσία των μηχανημάτων συχνά είναι «βραχνάς». Τι μπορείς να κάνεις για αυτό, ώστε να έχεις την καλύτερη σχέση μεταξύ απόδοσης και τιμής;

Ζύγισε τις επιλογές σου

Κάθε εκτυπωτής δέχεται συγκεκριμένους τύπους μελανιών, όπως ορίζεται από τον κατασκευαστή του μοντέλου. Έτσι, οι επιλογές δεν είναι πάντοτε πολλές όμως αυτό δε σημαίνει ότι αυτές που υπάρχουν δεν μπορούν να σου γλιτώσουν χρήματα. Τα μελάνια που προτείνουν οι κατασκευαστές είναι πολύ συγκεκριμένα και ίσως προσφέρονται κάποιες επιπλέον λύσεις -δηλαδή άλλες σειρές μελανιών- που ταιριάζουν στον εκτυπωτή σου οπότε μπορείς να κινείσαι με γνώμονα την χαμηλότερη τιμή του εκάστοτε μελανιού.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η σειρά μελανιών @Work είναι μια άκρως συμφέρουσα λύση που θα βρεις μονάχα στο Πλαίσιο. Τα συγκεκριμένα μελάνια είναι ανακατασκευασμένα χρησιμοποιώντας τα δοχεία των original μελανιών του κατασκευαστή, ώστε να μην έχουν προβλήματα συμβατότητας με τη συσκευή σου αλλά και να προστατεύεται το περιβάλλον από αχρείαστη νέα παραγωγή δοχείων. Το βασικότερο όμως, είναι το χαμηλό κόστος ανά σελίδα του παρέχουν. Για τον ίδιο ακριβώς αριθμό σελίδων, ένα μελάνι @Work μπορεί να εκτυπώσει ακόμη και με το μισό κόστος ανά σελίδα, δηλαδή διπλάσιο όγκο με τα ίδια χρήματα ή τον ίδιο με τα μισά.

Δεν γνωρίζεις αν το μελάνι που χρειάζεσαι διατίθεται από τη σειρά @Work; Κανένα απολύτως πρόβλημα. Με μόλις 3 κλικ, η απορία σου θα λυθεί.

Γνώρισε τις μεγαλύτερες συσκευασίες

Πολλά μελάνια κυκλοφορούν σε δύο εκδοχές: κανονικού και μεγάλου μεγέθους, δηλαδή χωρητικότητα. Έτσι, οι επιλογές γίνονται αυξάνονται και μπορείς να κινείσαι ευέλικτα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αν οι ανάγκες της επιχείρησής σου απαιτούν ασταμάτητο ρυθμό από τον πρώτο έως τον τελευταίο μήνα του έτους, τότε η πρόσβαση σε XL μελάνια ενδεχομένως να συμφέρει περισσότερο – λίγο υψηλότερο κόστος, όμως αρκετές περισσότερες σελίδες είναι μια καλή προσφορά.

Στην περίπτωση που η επιχείρησή σου διανύει κάποιους μήνες όπου ο όγκος είναι πεσμένος συγκριτικά με όλη την υπόλοιπη χρονιά -για παράδειγμα, το καλοκαίρι- τότε μπορείς να χρησιμοποιείς XL μελάνια όλους τους μήνες πλην του καλοκαιριού, όπου τα τυπικής χωρητικότητας μελάνια σε εξυπηρετούν και σου κάνουν οικονομία.

Βεβαίως, τα μελάνια @Work προσφέρονται επίσης και σε μεγαλύτερα μεγέθη, αν τα υποστηρίζει ο εκτυπωτής, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα μελάνια του κατασκευαστή. Η πλέον συμφέρουσα λύση για όσους εκτυπώνουν όγκο σελίδων σε ημερήσια βάση πιθανότατα είναι ένα μελάνι @Work XL, καθώς προσφέρουν την καλύτερη σχέση όγκου εκτύπωσης και κόστους μελανιού, δηλαδή κόστος ανά σελίδα.

Μια επιχείρηση που στηρίζεται πολύ στις εκτυπώσεις θα εκτιμήσει τόσο την οικονομία όσο και την ασφάλεια που προσφέρουν τα μελάνια @Work, καθώς η χρήση τους δεν συνεπάγεται την ακύρωση της εγγύησης του κατασκευαστή ενώ η ποιότητά τους παραμένει σε υψηλά επίπεδα – οικονομία δε σημαίνει απαραίτητα πτώση σε ποιότητα.

Πάρε όσα χρειάζεσαι, όταν τα χρειάζεσαι

Μια επιχείρηση μπορεί να εκτυπώνει έγγραφα έγχρωμα ή ασπρόμαυρα, ανάλογα τη φύση του εκάστοτε εγγράφου. Επομένως, ο εκτυπωτής που χρησιμοποιεί θα δέχεται μαύρο μελάνι και είτε ένα συνδυαστικό χρώματος είτε ξεχωριστό μελάνι ανά χρώμα για μερικά πιο προηγμένα μοντέλα. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο πως πάντοτε χρειάζεται όλα τα μελάνια να είναι «ετοιμοπόλεμα» ανά πάσα στιγμή – με απλά λόγια, ορισμένοι εκτυπωτές επιτρέπουν ασπρόμαυρες εκτυπώσεις ακόμη κι αν το τρίχρωμο μελάνι, ας πούμε, είναι εντελώς άδειο.

Έχοντας αυτά κατά νου, οι συνδυασμοί που μπορεί να κάνει κανείς έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Αν μια επιχείρηση εκτυπώνει στην πλειοψηφία των εγγράφων ασπρόμαυρα έντυπα τότε μπορεί να προτιμηθεί ένα μεγάλο μαύρο μελάνι @Work που θα διαχειρίζεται οικονομικά τον όγκο των εκτυπώσεων.

Για τις πιο σπάνιες έγχρωμες εκτυπώσεις, το έγχρωμο μελάνι θα μπορούσε να είναι είτε του κατασκευαστή είτε @Work, οτιδήποτε αποδίδει πιο κοντά στο επιθυμητό χρώμα. Οι επιδόσεις ενός μελανιού @Work είναι υψηλών προδιαγραφών, με έντονα χρώματα που δίνουν ζωή στο χαρτί, ώστε αν γίνει μετάβαση από μελάνια του κατασκευαστή σε μελάνια @Work να μην παρατηρηθεί διαφορά ούτε από εσένα αλλά ούτε κι από τους συνεργάτες σου.

Ένα πλήρες σετ μελανιών @Work, βέβαια, μπορεί να εκτυπώσει (συνδυαστικά) ακόμη και χιλιάδες σελίδες με το κόστος που μέχρι πρότινος υπήρχε ούτως ή άλλως για τα μελάνια του κατασκευαστή. Το καλύτερο είναι πως η μετάβαση μπορεί να γίνει κυριολεκτικά εν μία νυκτί, καθώς η διαδικασία αλλαγής δε διαφέρει σε τίποτα και ο εκτυπωτής λειτουργεί με ασφάλεια.

Ανακατασκευασμένα ή αναγομωμένα μελάνια;

Στην αγορά υπάρχουν τρία είδη μελανιών: τα επίσημα του κατασκευαστή, τα ανακατασκευασμένα (@Work) και τα αναγομωμένα, τα οποία δεν μπορείς να βρεις στο Πλαίσιο. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των μελανιών @Work έναντι των αναγομωμένων είναι η ασφάλεια που παρέχουν στον χρήστη.

Τα μελάνια @Work φέρουν πιστοποιητικά ανακατασκευής που επιβεβαιώνουν τους ενδελεχείς ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκαν ώστε να εξασφαλίζουν απροβλημάτιστη λειτουργία με τον εκάστοτε εκτυπωτή όπως και ποιοτικό αποτέλεσμα εκτύπωσης.

Τα αναγομωμένα μελάνια δεν περνούν τους ίδιους ελέγχους ενώ η όλη διαδικασία αναγόμωσης δεν είναι σίγουρο πως δε θα προκαλέσει πρόβλημα στον εκτυπωτή, ακόμη και σε βάθος χρόνου. Εκεί που τα ανακατασκευασμένα δοχεία ανοίγονται, καθαρίζονται, ξαναγεμίζονται, ελέγχονται κι έπειτα διατίθενται προς πώληση, τα αναγομωμένα γεμίζονται μέσα από μια μικρή τρύπα που δημιουργείται σε ένα σημείο του δοχείου χωρίς να καθαρίζονται.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη χαμηλότερη ποιότητα εκτύπωσης αλλά ακόμη σημαντικότερο είναι το γεγονός πως μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στην κεφαλή του εκτυπωτή. Με τη σειρά του αυτό σημαίνει επιπλέον έξοδα και δη για ένα βασικό εξάρτημα του εκτυπωτή, το οποίο αν δεν αλλαχτεί τότε απλώς δεν θα υπάρχουν εκτυπώσεις.

Η αλλαγή κεφαλής ορισμένες φορές κοστίζει ακόμη και πάνω από τα μισά χρήματα που κόστισε ο εκτυπωτής, οπότε μια τέτοια ζημιά σε ένα επαγγελματικού επιπέδου μηχάνημα που στηρίζει μια ολόκληρη επιχείρηση μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Μπορείς να διαπιστώσεις και μόνος σου τα οφέλη ενός μελανιού @Work, αναζητώντας τα μελάνια του εκτυπωτή σου όπως αυτά προτείνονται από τον κατασκευαστή κι έπειτα να τα με τα αντίστοιχα @Work μέσα από τον εύχρηστο οδηγό εύρεσης μελανιών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό