20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανίκητος ο Πετρούνιας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Έλληνας πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής πήρε και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή του ελληνικού αθλητισμού ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος είναι… ανίκητος, καθώς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στη Ντόχα.

Φυσικά εκεί που έχει σαρώσει τα πάντα ο Πετρούνιας είναι στους κρίκους και γι’ αυτό έχει το προσωνύμιο «Αρχοντας τον Δαχτυλιδιών». Ταυτόχρονα με τη νίκη του κέρδισε και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς η εγχείρηση που είχε κάνει τελευταία δεν είχε αφήσει να συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες πρόκρισης.

Πάντως, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που έγινε στη Ντόχα ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του στον τελικό, συγκεντρώνοντας 15.500 βαθμούς μ.ο. και θα είναι στην Ιαπωνία για να υπερασπιστεί το στέμμα του ως Ολυμπιονίκης.

Νωρίτερα, ο Αντώνης Τανταλίδης, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των ασκήσεων εδάφους της ίδιας διοργάνωσης. Πρόκειται για την κορυφαία έως τώρα στιγμή του Έλληνα γυμναστή στην καριέρα του σε διεθνές επίπεδο. Ο 24χρονος γυμναστής εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και συγκέντρωσε 14.700 βαθμούς, ακολουθώντας στο βάθρο δύο αθλητές με πλήθος μεταλλίων στο αγώνισμα, τον Ισραηλινό Αρτέμ Ντολγκοπιάτ (15.033 β.) και τον Ισπανό Ρέι Θαπάτα (14.933 β.).

Τα αποτελέσματα του τελικού στους κρίκους:

Λευτέρης Πετρούνιας 15.500 β.Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.933 β.Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.800 β.Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.766 β.Κάιο Σόουζα (Βραζιλία) 14,566 βΊγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,533 β.Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος), 14,333 β.Αχμέτ Οντέρ (Τουρκία) 14,200 β.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό