24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανήσυχοι στο Γηροκομειό ενόψει Φθινοπώρου και Χειμώνα- Νέα συνάντηση των κατοίκων αύριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανήσυχοι παραμένουν οι κάτοικοι του Ανατολικού διαμερίσματος της Πάτρας, δυο μήνες μετά την καταστροφική φωτιά που έπληξε την περιοχή του Γηροκομειού.

Υπό τον φόβο, μιας δυνατής νεροποντής το Φθινόπωρο, που μπορεί να επιφέρει πλημμυρικά φαινόμενα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομειού, πραγματοποιεί, την Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, νέα συνάντηση των κατοίκων, της περιοχής για τις περαιτέρω κινήσεις τους, ενώ έχουν απευθύνει κάλεσμα σε δημοτική και περιφερειακή αρχή, στο Αντιδήμαρχο Πρασίνου Μιχαήλ Αναστασίου και τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Φωκίωνα Ζαϊμη, αντίστοιχα.

«Να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα, ώστε να αποφευχθεί επανάληψη παρόμοιων καταστάσεων αλλά και να εξαλειφθούν όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι όπως οι πλημμύρες», λέει στο thebest.gr, σχετικά με το πλαίσιο της αυριανής συνάντηση, η πρόεδρος του συλλόγου Ντίνα Παπάκου.

«Ανησυχούμε. Ευτυχώς οι βροχές των προηγούμενων ημέρων δεν ήταν ισχυρές ώστε να δούμε φαινόμενα που θα έφεραν προβλήματα, ωστόσο δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Έχουν περάσει δυο μήνες, η περιοχή είχε τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι παρεμβάσεις έπρεπε να είχαν γίνει. Έχει καθαριστεί ένα κομμάτι στην περιοχή, αλλά θα πρέπει να γίνει καθαρισμός και σε άλλα σημεία. Ο δρόμος είναι κατηφορικός και με τις πρώτες δυνατές βροχές θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα να αποφύγουμε τυχόν κατολισθητικά φαινόμενα, δεν υπάρχουν δέντρα για να συγκρατήσουν το νερό» λέει  η κ. Παπάκου και προσθέτει: «Έχουμε ενημερωθεί ότι έχει ενεργοποιηθεί μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΑΓΜΕ (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) προκειμένου να προβεί σε Τεχνικογεωλογική Αναγνώριση, με σκοπό την καταγραφή των φαινομένων και των επιπτώσεών τους, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες υποδομές και κατοικίες και περιμένουμε τα αποτελέσματα».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό