22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανέβηκε το θερμόμετρο στην Κουμουνδούρου από οπαδούς του Κασσελάκη – Φωνές και αποδοκιμασίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έφερε βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη το βράδυ της Πέμπτης στην Κουμουνδούρου.

Έξω από τα γραφεία του κόμματος, εκτός από τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους δημοσιογράφους, είχαν συγκεντρωθεί και μια μερίδα πολιτών, προφανώς οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη, που αντέδρασαν στη θέα της Όλγας Γεροβασίλη, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Κώστα Ζαχαριάδη.

Ειδικότερα, όταν η βουλευτής Άρτας και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, που ανήκει στην ομάδα των «87», έφτασε έξω από τα γραφεία, ακούστηκαν γιουχαΐσματα αλλά και φωνές από την πλευρά όπου ήταν μαζεμένοι οι πολίτες. «Καλά τα καταφέρατε, μπράβο σου Γεροβασίλη. Είσαι άξια, συγχαρητήρια… Δεν ντρέπεστε;», ήταν ορισμένες από τις εκφράσεις που ακούστηκαν.

Ανάλογη «υποδοχή» είχαν και άλλα κορυφαία στελέχη που στελεχώνουν το όργανο της Πολιτικής Γραμματείας, όπως ο π΄ρωην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Κώστας Ζαχαριάδης. Αντίθετα, οι συγκεντρωμένοι, που αριθμούν γύρω στα 10 -12 άτομα δεν αντέδρασαν κατά την άφιξη του Παύλου Πολάκη, ο οποίος πάρκαρε τη μηχανή κοντά τους αλλά δεν δέχθηκε τις διαμαρτυρίες κανενός.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητήσει για να επικυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου. Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ο έκπτωτος πρόεδρος είχε έναν εκρηκτικό διάλογο με την γραμματέα Ράνια Σβίγκου.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει συζήτηση για το εάν έπρεπε να απομακρυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την προεδρία του κόμματος, αμέσως μετά την έγκριση της μομφής εναντίον του ή εάν θα έπρεπε να παραμείνει μέχρι την εκλογή ή έστω μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος.

Το καταστατικό του κόμματος δεν το ξεκαθαρίζει και στην Κεντρική Επιτροπή, που είναι το αποφασιστικό όργανο δεν ετέθη από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη ή τα άλλα στελέχη. Η συζήτηση άνοιξε μετά από δημόσια παρέμβαση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφώντας Κοντιάδη.

Φωτογραφίες, βίντεο: Flash.gr/Γιάννης Κέμμος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό