Home Αθλητικά Ανάλυση: Ο Φαν Βέερτ έδειξε που και πως μπορεί να βοηθήσει…

Ανάλυση: Ο Φαν Βέερτ έδειξε που και πως μπορεί να βοηθήσει…

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τομ Φαν Βεερτ άνοιξε χθες στη Ριζούπολη λογαριασμό με τη φανέλα της ΑΕΚ εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο. Στο υπόλοιπο 90λεπτο, ο Ολλανδός δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να βρει μόλις μια τελική προσπάθεια σε κανονική ροή αγώνα και αυτή μετά από σπόντα έπειτα από ένα σουτ του Φράνσον έξω από την περιοχή στο πρώτο ημίχρονο. Έβαλε το πόδι, προσπάθησε να αλλάξει πορεία στην μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι αριθμοί του Ολλανδού στη Ριζούπολη

Παρόλα αυτά η εικόνα του Φαν Βεερτ ήταν πέρα για πέρα αισιόδοξη ενόψει συνέχειας, υπενθυμίζοντας στην «Ένωση» ότι έχει ένα… «οπλο» προς αξιοποίηση για την επιθετική της λειτουργία. Ο Ολλανδός φορ κέρδισε 10 μονομαχίες, ανέκτησε 3 φορές την κατοχή της μπάλας στο αντίπαλο μισό ενώ το ποσοστό θετικών προσπαθειών επί των συνολικών του ενεργειών στο ματς ήταν το υψηλότερο που έγραψε στο κοντέρ του εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο. Το 61% επιτυχών προσπαθειών επί των συνολικών προσπαθειών που έκανε το βράδυ της Πέμπτης με την Κηφισιά είναι μικρότερο μόνο από τους αριθμούς τους σε ένα περσινό Βόλος-Παναιτωλικός στις 4 Δεκέμβρη του 2021.

Η γενική συνεισφορά στην επιθετική λειτουργία

Όποιος ήταν στο γήπεδο της Ριζούπολης στον αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην Κηφισιά, είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι ο Φαν Βεερτ… παραέχει κινήσεις φορ και πολύ καλή αντίληψη για το πώς μπορεί να μοιράσει την μπάλα έχοντας καλές και -κυρίως- γρήγορες εμπνεύσεις. Αν και δεν μπορεί να αξιολογηθεί σε ότι αφορά την εκτέλεση σε ένα ματς που είχε δυο τελικές προσπάθειες, η γενικότερη προσέγγισή του στο ματς έδωσε αρκετά πράγματα στην επίθεση της ΑΕΚ. Έγινε αποδέκτης πάσας από συμπαίκτες του 17 φορές με μόλις μία εξ αυτών να είναι εντός περιοχής (στο 26ο λεπτό) και αυτή της… ταλαιπωρίας, ψηλά η μπάλα και σε κακή θέση ο Ολλανδός, αρκετά πλάγια. Ο ίδιος είχε στο ματς 19 στις 22 πάσες, 1/1 στο τελευταίο τρίτο και 3 προς τα μπροστά, ενώ είχε 2/2 μακρινές μεταβιβάσεις.

Κάτι παραπάνω από χρήσιμος

Σε μια περίοδο που η ΑΕΚ δεδομένα ψάχνει τρόπους για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της, ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος είναι πάντα χρήσιμος -ίσως και κάτι παραπάνω- συνεπώς είναι λογικό να περιμένει κανείς πως ο Φαν Βεερτ θα έχει ενεργό ρόλο τον δεύτερο γύρο. Ξέρει καλά πώς να λειτουργήσει στην αντίπαλη περιοχή, σπάει καλά την μπάλα ενώ προσπαθεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να γίνει συμβατός σε αυτό που θέλει να παίξει ο Αλμέιδα από πλευράς έντασης και πίεσης. Μία σημαντική λύση, με λίγα λόγια, την οποία η ομάδα στερήθηκε σχεδόν σε όλο τον πρώτο γύρο λόγω του τραυματισμού του.

ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακολουθήστε το aek365 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version