27.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Ανάκληση Opel – Newsbeast

Ειδήσεις Ελλάδα


H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία, Adam Opel AG / Opel Automobiles GmbH, σε συνεργασία με την εταιρεία Opel Hellas Μ.Α.A.E., Γενικό Αντιπρόσωπο και Επίσημο Εισαγωγέα των Opel στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης ασφάλειας προς αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού σε μοντέλα Astra H, Astra J, Cascada, Meriva B, Mokka, Signum, Vectra C και Zafira C.
Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 8875 οχήματα, και αφορά στα ως άνω μοντέλα παραγωγής ετών 2005 ως και 2017. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, μιας περιορισμένης περιόδου κατασκευής, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ενδέχεται, να αλλοιωθούν τα χημικά στοιχεία των μηχανισμών ενεργοποίησης στους εν λόγω αερόσακους με την πάροδο του χρόνου αλλά και υπό ορισμένες κλιματολογικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη υγρασία) προκαλώντας ταχύτερη παραγωγή αερίου από την προσχεδιασμένη. Συνεπώς, σε περίπτωση σύγκρουσης, ο οδηγός εκτίθεται στον κίνδυνο ενεργοποίησης του αερόσακου με πολύ μεγάλη δύναμη, η οποία είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή/και, στην χείριστη περίπτωση, θάνατο.
Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι κάτοχοι των εμπλεκομένων οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν, και ύστερα από τηλεφωνικό ραντεβού, στον πλησιέστερο Συνεργάτη του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Opel ανά την Ελλάδα, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να αντικατασταθεί ο αερόσακος οδηγού.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων ή/και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Opel (www.opel.gr) όπως επίσης και με το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Opel Hellas στο τηλέφωνο 210 6700550 ώρες λειτουργίας 09.00 – 17.00 καθημερινά ή/και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό