22.1 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Ανάκληση Alfa Romeo Tonale για πρόβλημα στο πεντάλ του φρένου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) προχώρησε σε ανάκληση των Dodge Hornet και Alfa Romeo Tonale λόγω ενός δυνητικά επικίνδυνου προβλήματος στο πεντάλ του φρένου.

Η ανάκληση αφορά συνολικά 21.069 οχήματα, όπου το πεντάλ του φρένου μπορεί να «καταρρεύσει» απροσδόκητα κατά την οδήγηση.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αναφέρει ένα ατύχημα που σχετίζεται με αυτό το ζήτημα, αλλά δήλωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η διόρθωση της ανάκλησης περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός μπουλονιού και ενός παξιμαδιού στο συγκρότημα των φρένων για την ενίσχυση του πεντάλ, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 30 λεπτά χωρίς κόστος για τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Η σύσταση της FCA προς τους οδηγούς σε περίπτωση βλάβης του πεντάλ του φρένου είναι να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, το οποίο παραμένει λειτουργικό ακόμη και όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση, και να βασίζονται στο αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, αν χρειαστεί.

Τα περισσότερα από τα επηρεαζόμενα οχήματα είναι Dodge Hornet, με 16.960 μονάδες να περιλαμβάνονται στην ανάκληση.

Αν και το πρώτο πρόβλημα αναφέρθηκε τον Νοέμβριο του 2023, η FCA άρχισε να διερευνά το πρόβλημα μόλις στα τέλη Σεπτεμβρίου 2024, με 12 σχετικές αναφορές παγκοσμίως μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Από τις 18 Οκτωβρίου, η FCA είναι πρώτη σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ όσον αφορά τις ανακλήσεις, με συνολικά 54 ανακλήσεις που αφορούν πάνω από 4,2 εκατομμύρια οχήματα φέτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό