24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανάγνωση των μηνυμάτων του Ν. Παππά πρότεινε η εισαγγελέας

Ειδήσεις Ελλάδα

Να απορριφθεί η ένσταση της πλευράς του Νίκου Παππά περί παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του ειδικού δικαστηρίου, προτείνοντας την ανάγνωση των μηνυμάτων που εμφάνιζαν τον πρώην υπουργό να στέλνει στον Χρ. Καλογρίτσα με ποσοστά άλλων επιχειρηματιών για τη δημιουργία καναλιού μετά το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Σε μια κοινωνία που συνυπάρχουν διάφορα συμφέροντα κανένα αγαθό ακόμα και της ανθρώπινης ζωής δεν προστατεύεται απόλυτα.

Έχουμε τα μηνύματα. Αυτά εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου, έχουν αντικαταστήσει την προφορική συνομιλία. Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται. Να αναγνωστούν και μετά θα διερευνηθούν από το δικαστήριο».

Ως προς τον τρόπο που έχουν αποτυπωθεί τα μηνύματα, δηλαδή σε χαρτί, η κ. Σμυρλή σημείωσε: «δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Γραφολογική εξέταση

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος του Χρ. Καλογρίτσα, Άγγελος Καραχάλιος, προσκόμισε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη τόσο για το ημερολόγιο της εξ απόρρητων του Χρήστου Καλογρίτσα, όσο και για τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο.

«Η γραφολογική έγινε από την κυρία Καμπούρη, διακεκριμένη γραφολόγο. Από την έρευνα, έλεγχο και αντιπαραβολή των εγγράφων, προκύπτει ότι τα αποσπάσματα του ημερολογίου σε σχέση με το δείγμα γραφής της Θάλειας Διαμάντη φαίνεται ότι ταυτίζονται και στις τρεις ζώνες του γραφικού χώρου, χωρίς ένδειξη απομιμήσεως, οδηγώντας ευθέως στη Θάλεια Διαμαντή ως πραγματική συντάκτρια των ως άνω φύλλων» αναφέρει η γραφολόγος. Κατά την ίδια, ούτε τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο εμφανίζουν διάσπαση, ενώ υπάρχει συνοχή των συνομιλιών, όποτε κατά τη γραφολόγο δεν έχουν υποστεί αλλοίωση».

Νωρίτερα, η εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο τα πρακτικά που αφορούν άλλα ζητήματα πέραν της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος να διαβιβαστούν στις αρμόδιες αρχές, ώστε να ερευνηθεί εάν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις. «Να μην γίνει στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων το δικαστήριο, να μην πω αρένα. Μας αφορά μόνο η κατηγορία, όλα τα υπόλοιπα για βαλίτσες, κόμματα κλπ δεν μας αφορούν, δεν είμαστε θεατές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό