14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αμφίβολο το μέλλον του VW Golf!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τελικά κανένα μοντέλο δεν είναι ασφαλές όσο οι κατασκευαστές προσπαθούν να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων και να μεταμορφωθούν σε κατασκευαστές αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ούτε καν το Volkswagen Golf, με τον CEO της γερμανικής εταιρίας, Thomas Schafer, να εκφράζει επιφυλάξεις αναφορικά με το μέλλον του δημοφιλούς hatchback λόγω του κόστους της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς Euro 7 και την δυνατότητα απόσβεσης της επένδυσης σε μία γενιά που εκ των πραγμάτων δεν θα εξαντλήσει το… προσδόκιμο ζωής της.

Η 8η γενιά παρουσιάστηκε στα τέλη του 2019 και αναμένεται να ανανεωθεί με ένα εκτενές facelift γύρω στο 2023-24. Αν όλα εξελιχθούν όπως και στο παρελθόν, το facelift θα κυκλοφορήσει για άλλα 3 χρόνια περίπου που σημαίνει ότι η επόμενη γενιά δεν πρόκειται να παρουσιαστεί πριν τα τέλη του 2026-27. Θα παρουσιαστεί λοιπόν εκείνη την χρονική περίοδο που οι κατασκευαστές προβλέπουν (ελπίζουν;) ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν αυξήσει σημαντικά το μερίδιο τους στην αγορά καθώς οδεύουμε προς την πλήρη κατάργηση των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2035.

Ο Schafer πιστεύει ότι η εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης οι οποίοι θα πληρούν τις προδιαγραφές Euro 7 είναι μία εξαιρετικά δαπανηρή υπόθεση  που μπορεί να προσθέσει 3.000 με 5.000 ευρώ στην τιμή του αυτοκινήτου, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τα μοντέλα με αρχική τιμή γύρω στα €15.000 αλλά ακόμα και ακριβότερα. Αν πιστέψουμε απόλυτα τον επικεφαλής της Volkswagen, θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένη την κατάργηση του VW Polo και πιθανή αυτήν του Golf (και των συγγενών μοντέλων βεβαίως). Η απόφαση δεν είναι ειλημμένη όμως. Ο Schafer αναφέρει πως θα παρθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες και η αλήθεια είναι πως ανυπομονούμε να μάθουμε ποιο θα είναι το μέλλον ενός εκ των πλέον εμβληματικών μοντέλων των τελευταίων 50 ετών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό