32.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Αμερικανός πολιτικός «δανείζεται» οικογένεια για την εκστρατεία του

Ειδήσεις Ελλάδα

Η προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αφορά μόνο το περιεχόμενο, αλλά και την εικόνα.

Και δεν είναι μόνο η προεκλογική εκστρατεία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις για τον Λευκό Οίκο.

Είναι και η μάχη για το Κογκρέσο, όπου λιγότερο γνωστοί τοπικοί πολιτικοί παλεύουν για την εύνοια των ψηφοφόρων.

Αυτό συνέβη και στην έβδομη περιφέρεια της πολιτείας της Βιρτζίνια, όπου αγωνίζεται να εκλεγεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Ρεπουμπλικάνος Ντέρικ Άντερσον.

Πρώην στρατιωτικός ο Άντερσον, φαίνεται ότι η εικόνα του ως οικογενειάρχη θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για αυτόν, αν και δεν είναι παντρεμένος. «Δανείστηκε» λοιπόν μια οικογένεια για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας. Σε βίντεο στο κανάλι του στο YouTube και σε φωτογραφίες στον ιστότοπο της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής, ο Άντερσον ποζάρει με μια γυναίκα και τρία κορίτσια. Όποιος δει τις φωτογραφίες, μπορεί να πιστέψει ότι είναι η οικογένεια του Άντερσον.

Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, όπως αναφέρουν οι New York Times. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Άντερσον «δανείστηκε» την οικογένεια από έναν μακροχρόνιο φίλο για να εμφανιστεί ως οικογενειάρχης κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Εκπρόσωπος του ρεπουμπλικάνου πολιτικού επέκρινε την «αποκάλυψη» των New York Times. Δικαιολογήθηκε μάλιστα ότι και «ο  αντίπαλος του Άντερσον και κάθε άλλος υποψήφιος στην Αμερική εμφανίζονται επίσης σε φωτογραφίες και βίντεο με υποστηρικτές κάθε είδους».

Μέχρι στιγμής, ο Άντερσον δεν έχει χρησιμοποιήσει τις εικόνες σε επίσημη προεκλογική διαφήμιση, αλλά τις έχει δημοσιεύσει μόνο στο κανάλι του στο YouTube και στον ιστότοπο του NRCC. Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο εκπρόσωπός του δεν σχολίασε εάν ο Άντερσον θα τις χρησιμοποιήσει για επίσημη διαφήμιση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό