22 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αμέθυστος: Ο Κρύσταλλος της Σοφίας, της Διαίσθησης και της Φώτισης

Ειδήσεις Ελλάδα

Αρχική > Dream Building > Αμέθυστος: Ο Κρύσταλλος της Σοφίας, της Διαίσθησης και της Φώτισης

Αμέθυστος: Ο Κρύσταλλος της Σοφίας, της Διαίσθησης και της Φώτισης
Ο Ψυχικός Λίθος των Λίθων – Αμέθυστος

Ο αμέθυστος έχει θεωρηθεί από παλιά ως ένας από τους απόλυτους πνευματικούς κρυστάλλους. Σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, μόνο οι Ιέρειες, οι Ιερείς ή οι Βασιλείς είχαν πρόσβαση στα μυστήρια αυτού του λίθου. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο αμέθυστος ανοίγει το τρίτο μάτι και ξυπνά τις ψυχικές ικανότητες και τη φώτιση. Λέγεται ότι μας συνδέει με την ανώτερη συνειδητότητα και αφαιρεί τις κρίσεις μας. Ο θρύλος λέει ότι μπορεί να καθαρίσει το παρελθόν, και δουλεύοντας με το τρίτο μάτι, μας ανοίγει στη βαθύτερη σοφία και διαίσθησή μας. Λέγεται ότι είναι φώτιστικός και καθαρτικός, καθώς απελευθερώνει το βάρος του παρελθόντος και μας συνδέει με την πνευματική αλήθεια. Οι υποστηρικτές του λένε ότι είναι ο τέλειος λίθος όχι μόνο για αναδρομές σε προηγούμενες ζωές, αλλά και για ταξίδια σε μελλοντικές ζωές, καθώς απελευθερώνει την ψευδαίσθηση του χρόνου και συνδέει το πνεύμα μας με το πλέγμα της ενότητας. Είναι ένας λίθος που μιλά κατευθείαν στην ψυχή.

Αυτός ο όμορφος κρύσταλλος, του οποίου το χρώμα κυμαίνεται από βαθύ βιολετί έως το πλουσιότερο μοβ, έχει μια μακρά και συναρπαστική ιστορία. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τον χρησιμοποιούσαν για στολίδια. Οι Έλληνες πίστευαν ότι είχε τη δύναμη να σε κρατά νηφάλιο – η λέξη “αμέθυστος” προέρχεται από την ελληνική λέξη που κυριολεκτικά σημαίνει “μη μεθυσμένος” – και τον σκάλιζαν σε κύπελλα κρασιού.

Ο πολύτιμος λίθος εμφανίζεται επίσης στην ελληνική μυθολογία. Σε μια εκδοχή της ιστορίας, η θεά Άρτεμις μεταμόρφωσε μια όμορφη θνητή γυναίκα με το όνομα Αμέθυστος σε λευκή πέτρα, ανταποκρινόμενη στην παράκλησή της για προστασία, καθώς ο Διόνυσος, ο θεός της μέθης και του κρασιού, την καταδίωκε με ακόλαστες προθέσεις. Σταματημένος κυριολεκτικά στις προθέσεις του, ο Διόνυσος έχυσε κρασί πάνω στην πέτρινη μορφή της για να την τιμήσει, βάφοντάς την στην πλούσια μοβ απόχρωση του αμέθυστου. Σε έναν άλλο μύθο, η Άρτεμις μετατρέπει την Αμέθυστο σε πέτρα για να την προστατεύσει από την οργή του Διόνυσου, αφού ο θεός ορκίζεται να σκοτώσει τον επόμενο θνητό που θα συναντήσει, και η Αμέθυστος σχεδόν πέφτει πάνω του καθώς πηγαίνει να αποδώσει φόρο τιμής στην Άρτεμη. Σε μια τρίτη παραλλαγή, ο Διόνυσος λαμβάνει έναν αμέθυστο από την τιτάνα Ρέα για να τον διατηρήσει λογικό. Η χριστιανική εκκλησία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αυτόν τον λίθο στα δαχτυλίδια των επισκόπων.

Συνολικά, οι μυθολογικές του συσχετίσεις εξηγούν τη σύνδεση του πολύτιμου λίθου με τη διαύγεια σκέψης και την προστασία. Κάποιοι πιστεύουν επίσης ότι ο αμέθυστος μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε εθισμούς. Όπως με όλους τους κρυστάλλους, μπορούμε να βάλουμε μερικούς στην μπανιέρα μας για ένα αναζωογονητικό μπάνιο ή να έχουμε έναν μαζί μας όπου κι αν πάμε (ιδιαίτερα για μια βραδινή έξοδο, αν δυσκολευόμαστε με τη δύναμη της θέλησης!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό