16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλ. Χαρίτσης: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του «πατέρα της Αυτοδιοίκησης», Π. Παπαγιάννη

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη θλίψη του για των απώλεια του Παναγιώτη Παπαγιάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού, ο Παναγιώτης Παπαγιάννης είχε διατελέσει Δήμαρχος Χολαργού. Η θητεία του παύθηκε βίαια από τη χούντα το 1967 και ο ίδιος εξορίστηκε στη Γυάρο. Ο Παναγιώτης Παπαγιάννης διετέλεσε επίσης Γραμματέας του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ» υπενθύμισε ο κ. Χαρίτσης, σημειώνοντας πως ο εκλιπών έχει χαρακτηριστεί ως ο «πατέρας της Αυτοδιοίκησης» διότι η συμβολή του στην ανάπτυξη του θεσμού ήταν καθοριστική, τόσο πολιτικά όσο και θεωρητικά.

«Γεννημένος στη Μεσσήνη, ο Π. Παπαγιάννης ήταν ο πρώτος καθηγητής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Επιπλέον ήταν ο εκδότης του περιοδικού ‘Τοπική Αυτοδιοίκηση’, ενώ διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος του περιοδικού ‘Τετράδια Αυτοδιοίκησης’, που ήταν και το πρώτο επιστημονικό περιοδικό που εξέδωσε η ΚΕΔΕ για τον θεσμό» πρόσθεσε για να καταλήξει:

«Η παρακαταθήκη του Π. Παπαγιάννη είναι πολύτιμη. Η πολιτική του διαδρομή και το συγγραφικό του έργο θα φωτίζουν πάντα την Αυτοδιοίκηση ως έναν θεσμό διεύρυνσης της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό