16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας σε Κ. Μητσοτάκη: Τελειώσατε πολιτικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι αντί να απολογηθούν για το επιτελικό χάος είχαν το θράσος να κουνήσουν το δάχτυλο. 

«Τρεις μέρες συζήτησης απέδειξαν πόσο δικαιολογημένα είναι τα κύματα οργής και αγανάκτησης που διατρέχουν την ελληνική κοινωνία. Αποτύχατε με τεράστιο κόστος κοινωνικό, οικονομικό, ανθρώπινο», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Συμπεριφέρεστε σαν να έχετε πιστέψει και εσείς οι ίδιοι την προπαγάνδα που κατασκευάζετε. Αλλά μόνο εσείς την πιστεύετε. Κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν μπορεί πια να κάνει ρεπορτάζ, χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα στους περαστικούς. Οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία στην προπαγάνδα και εσείς εθισμό στο ψέμα». 

«Όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο χλευασμού, τότε ο πολιτικός αυτός έχει τελειώσει. Ώρα να σας ενημερώσει κάποιος κ. Μητσοτάκη τι συμβαίνει στην κοινωνία» ειπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Τελειώσατε όχι μόνο γιατί αποτύχατε σε όλα τα κρίσιμα: την πανδημία, την ακρίβεια, στις πυρκαγιές, στον χιονιά, αλλά γιατί ενώ αποτυγχάνετε συνεχίζετε το βιολί μίας άθλιας επικοινωνίας… Συμπεριφέρεστε ως πρίγκιπας που η εξουσία του ανήκει ως κληρονομικό δικαίωμα» συμπλήρωσε. 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί συνεχώς ως ασπίδα την τραγωδία το Μάτι, τονίζοντας πως «είναι ένα συλλογικό τραύμα, που δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για μικροκομματικά παιχνίδια». 

«Φταίει το χιόνι που έπεσε μεσημέρι, φταίει η ΕΜΥ που δεν σας ενημέρωσε, φταίνε δήμαρχοι και περιφερειάρχες, φταίνε οι παραχωρησιούχοι εταιρείες, φταίνε η Κατεχάκη και η Μεσογείων που είναι σε άλλη χώρα, φταίνε όλοι οι άλλοι» ανέφερε και πρόσθεσε: «Και στις κρίσιμες συσκέσεις δεν μπορείτε καν να κρατήσετε πρακτικά. Τελικά πρακτικά στην κυβέρνηση κρατάει μόνο ο κ. Φουρθιώτης». 

Αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας είπε: «Δεν χρωστάτε μία συγγνώμη. Χρωστάτε 23.275 συγγνώμες στις οικογένειες που έχασαν μέσα στην πανδημία τους ανθρώπους τους, γιατί εσείς επιλέξατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ. Χρωστάτε συγγνώμη σε κάθε γιατρό και νοσηλευτή, που αφήσατε μόνους χωρίς τα όπλα που θα τους βοηθούσαν να νικήσουν τον θάνατο». 

Συνέχισε λέγοντας: «Χρωστάτε μία συγγνώμη σε όσους εξαπατήσατε. Χρωστάτε τέλος 103 συγγνώμες σε κάθε οικογένεια που έχασε άνθρωπο στο Μάτι, γιατί κάνατε τις χαμένες ζωές εκλογικό σας σκαλί». 

«Χρωστάτε να δώσετε διέξοδο στο σημερινό αδιέξοδο. Αφού είστε τόσο βέβαιος ότι θα κερδίσετε τις εκλογές, αφού όπως υπεροπτικά δηλώνετε απολαμβάνετε δημοσκοπική μονοκρατορία, γιατί δεν επιλέγετε τη λύτρωση της λαϊκής ετυμηγορίας, τι σας εμποδίζει να προκηρύξετε εκλογές;» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ιδού λοιπόν η κάλπη. Η δημοκρατία περιορίζεται, αλλά δεν καταργείται από την πανδημία. 

Δριμεία κριτική για την υπόθεση Φουρθιώτη 

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα ήρθαν στο φως για την επικοινωνία του κ. Γεραπετρίτη με τον Μένιο Φουρθιώτη, λέγοντας πως είναι θλιβερό το γεγονός ότι ένας υπόδικος παρουσιαστής ελέγχει με τέτοιον τρόπο έναν υπουργό. «Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που η νύχτα μπήκε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου» σχολίασε χαρακτηριστικά. 

Τόνισε δε πως ενώ ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ενημέρωσε για τις πιέσεις που ασκούσε ο Φουρθιώτης «έφυγε ο Βρούτσης από το υπουργείο, αντί να φύγει ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση Φουρθιώτη και τόνισε πως εάν δεν μπορεί να το κάνει δεν έχει άλλη επιλογή: «Παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές». 

«Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει μπροστά ο τόπος, θα προστατευθεί αποτελεσματικά το μέσο νοικοκυριό από τη λαίλαπα της ακρίβειας. Μόνο με εκλογές και προοδευτική κυβέρνηση θα απελευθερωθεί η εργασία με κατάργηση του πλαισίου κατά του 8ωρου που θέσπισε η κυβέρνηση και αύξηση του κατώτατου μισθού. Μόνο με εκλογές θα ενισχυθεί άμεσα το ΕΣΥ με προσλήψεις και γεναία αύξηση στους μισθούς. Μόνο με εκλογές θα διανεμηθούν με δικαιοσύνη οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Μόνο με εκλογές και προοδευτική κυβέρνηση η διαφθορά θα αντικατασταθεί από τη Δικαιοσύνη, όπως αξίζει σε αυτή τη χώρα και σε αυτόν τον λαό» τόνισε.   

(το κείμενο ανανεώνεται) 

naftemporiki.gr 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό