26.2 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

«Αλληλεγγύη της ΕΕ στην Κύπρο», μετά τις απειλές Χεζμπολάχ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, γνωστοποίησε την επικοινωνία που είχε με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο, στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΕΕ προς τη νησιωτική χώρα, μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ειδικότερα σε ανάρτηση στο Χ, (πρώην twitter), αναφέρει

«Μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Κόμπο εκφράζοντας την ανησυχία μου για τις αυξανόμενες εντάσεις στη Μπλε Γραμμή και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Εστιάσαμε στην ισχυρή δέσμευση για την προώθηση των προσπαθειών αποκλιμάκωσης».

Spoke with FM of Cyprus @CKombos expressing my concern to rising tensions across the Blue Line & the situation in the Middle East.

We shared strong commitment to foster de-escalation efforts.

The EU stands in solidarity w/ Cyprus.

I repeat my call to avoid regional spillover.

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) June 21, 2024

Τόνισε επιπλέον ότι «η ΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Κύπρο. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για αποφυγή περιφερειακής εξάπλωσης».

«Aβάσιμες οι απειλές του Νασράλα»

«Αβάσιμες» χαρακτήρισε τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολαχ Χασάν Νασράλα, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Κύπρος: Aβάσιμες οι απειλές του Νασράλα

Ενώ πρόσθεσε ότι «η Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτικές επιχειρήσεις», ύστερα από συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του των Φιλιππίνων στη Λευκωσία.

ΗΠΑ για απειλές Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Μήνυμα προς τη Χεζμπολάχ απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ, στον απόηχο των απειλών που εκτόξευσε ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα, εναντίον της Κύπρου.

ΗΠΑ για απειλές Χεζμπολάχ στην Κύπρο: Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν καταστροφική για τον Λίβανο

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε ότι «εμείς και οι εταίροι μας είμαστε ξεκάθαροι: η Χεζμπολάχ και άλλοι παράγοντες δεν πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση».

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις απειλές της Χεζμπολάχ κατά Κύπρου

Π. Στάνο για απειλές Νασράλα: Οποιαδήποτε απειλή προς κράτη-μέλη μας είναι απειλή εναντίον της ΕΕ

Ν. Χριστοδουλίδης σε Νασράλα: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στις πολεμικές συρράξεις»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό