35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό: Φεύγει ο καύσωνας έρχονται βοριάδες και δροσιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε σταδιακή υποχώρηση βρίσκεται ο τριήμερος καύσωνας που «έψησε» τη χώρα με τις ακραία υψηλές, για την εποχή θερμοκρασίες.

Την Παρασκευή 14/06, σύμφωνα με το meteo, παρατηρήθηκε σχετική πτώση του υδραργύρου ωστόσο σε μερικές περιοχές όπως η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία βρισκόταν σταθερά πάνω 41 °C στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Πεζά Ηρακλείου και ήταν ίση με 42.5 °C. Επιπλέον, 17 από τους 511 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40 °C και 117 σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C.

Πηγή: Meteo
Ο καιρός το Σάββατο 15 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στο ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει πρόσκαιρα σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 16 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες βροχές ή όμβροι στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό