27.7 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Αλλαγή κατεύθυνσης από την Ευρώπη για την απαγόρευση των θερμικών κινητήρων το 2035?

Ειδήσεις Ελλάδα

Πλέον η συζήτηση για το αν το 2035 θα είναι τελικά εφικτή η κατάργηση των θερμικών κινητήρων, προκειμένου να οδηγηθούμε στο μηδενισμό των εκπομπών ρύπων από τα αυτοκίνητα, έχει ανοίξει διάπλατα. Και για να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας, ο υπογράφων έλεγε εδώ και δύο και πλέον χρόνια, πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, τα κράτη με τις υποδομές και φυσικά οι καταναλωτές δεν ήταν έτοιμοι για μία τόσο μεγάλη και βίαιη μετάβαση πρός τον πλήρη εξηλεκτρισμό. Και επειδή εμείς από τη αρχή πήραμε σαφή θέση και στάση απέναντι στο θέμα, θα την επαναλάβουμε ακόμη μία φορά.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μία εξαιρετική λύση, αρκεί να μπορεί κάποιος να φορτίσει στο σπίτι ή στην εργασία του και φυσικά να αυξηθούν σημαντικά οι υποδομές φόρτισης. Στον δικό μας τρόπο σκέψης η συνύπαρξη ηλεκτρικών και θερμικών αυτοκινήτων είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Και προφανώς, όπως αποδείχθηκε αυτά τα δύο χρόνια τόσο κάποιες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως και κάποια κράτη ήταν στην ίδια λογική και σε παρόμοιο τρόπο σκέψης.

Ωστόσο αυτό πλέον τείνει να γίνει επίσημο, καθώς ένα δημοσίευμα του Reuters ισχυρίζεται πως το  Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) που είναι και το πιο ισχυρό κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου, ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε το 2035 να μην ισχύσει τελικά και να πάρει μία παράταση πέντε, ή ακόμη καλύτερα δέκα ετών, προκειμένου η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση να γίνει ομαλά και συντεταγμένα. Τα e-fuels ή οποιαδήποτε άλλη μορφή καυσίμου αναπτυχθεί, ήδη γίνονται διάφορες μελέτες, μπορούν να δώσουν λύσεις στο θέμα των εκπομπών ρύπων.

Φυσικά παράλληλα θα αναπτύσσονται τόσο οι νέες τεχνολογίες στην ηλεκτροκίνηση, όπως οι solid state μπαταρίες με την μεγαλύτερη αυτονομία, το μικρότερο βάρος και το μικρότερο χρόνο φόρτισης, ενώ παράλληλα θα αυξάνονται οι υποδομές – σταθμοί φόρτισης, ενώ θα δίνεται και απάντηση στο αν το ρεύμα που παράγεται, θα μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Έστω και αργά, ελπίζουμε πως η Ευρώπη θα διαλέξει το σωστό δρόμο για όλους μας!!!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό