22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλάζουν τα πλάνα της VW για τα ηλεκτρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Το χρονοδιάγραμμα της VW προέβλεπε ότι στα μέσα της δεκαετίας, θα έμπαινε στην παραγωγή η νέα και πολύ πιο εξελιγμένη πλατφόρμα, με την οποία θα προχωρούσε η γερμανική εταιρία προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της.
Η λεγόμενη και πλατφόρμα SSP έχει πολλές και σημαντικές αναβαθμίσεις, μεταξύ των οποίων και κύκλωμα στα 800 V και δυνατότητα φόρτισης έως και 350 kW.
Όπως φαίνεται όμως από δηλώσεις του CEO της εταιρίας Oliver Blume, το πρόγραμμα της ενσωμάτωσης της SSP στα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας πηγαίνει τουλάχιστον 3 χρόνια πίσω, με ορίζοντα πλέον εφαρμογής το 2028.
Μέχρι τότε τα ηλεκτρικά της VW θα συνεχίζουν να βασίζονται στην υπάρχουσα και πιο απλή πλατφόρμα ΜΕΒ, η οποία όμως θα δεχθεί κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις.
Η VW σκοπεύει να επενδύσει τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ για την βελτίωση της ΜΕΒ, με αλλαγές όπως για παράδειγμα την δυνατότητα και 200 kW σε σχέση με τα 135 kW που είναι σήμερα.
Η λεγόμενη και MEB-EVO θα βοηθήσει την εταιρία να διατηρήσει το κόστος των αυτοκινήτων της χαμηλό και επίσης να επεκταθεί πιο εύκολα σε ακόμα πιο φθηνές κατηγορίες, όπου ο ανταγωνισμός μέσα στα επόμενα χρόνια -και με τους Κινέζους να καραδοκούν- θα είναι αμείλικτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό