16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από Πέμπτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έρχονται τοπικά την Πέμπτη και την Παρασκευή, μαζί με πτώση της θερμοκρασίας. Οι Νοτιάδες στο Ιόνιο την Πέμπτη θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικότερα, σήμερα Τετάρτη, στα δυτικά θα υπάρχει λίγη συννεφιά που βαθμιαία θα αυξηθεί και από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν τη νύχτα και στο Ιόνιο.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοανατολικοί, ενισχυόμενοι στο βόρειο Ιόνιο στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί στα 4 με 6 μποφόρ.  

Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια στους 23 με 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 25 με 27 βαθμούς.

Την Πέμπτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στη Δυτική Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει συννεφιά, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι νότιοι και θα φτάσουν στα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Παρασκευή σχεδόν σε όλη τη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και εντονότερα στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Η ένταση των ανέμων στα πελάγη θα φτάσει τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά. Η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 6 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή.

Δείτε τον καιρό στο skaikairos.gr

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 21 βαθμούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό