35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Αλλάζει η ακροδεξιά; Λατινοπούλου, Βελόπουλος στα χνάρια των Μελόνι, Λεπέν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενώ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο γίνεται λόγος για την άνοδο των κάθε μορφής κομμάτων της Ακροδεξιάς, οφείλουμε να δούμε κάποια νέα δεδομένα σε αυτό το πολιτικό ρεύμα, στη χώρα μας, εκτιμά ο ΒΗΜΑτοδότης.

Και εξηγείται: Αυτό που προκύπτει από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είναι η σταδιακή εξαφάνιση του ακροδεξιού πολιτικού ρεύματος που είχε τις ρίζες του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ενώ, ένα μόλις χρόνο πριν, το κόμμα των Σπαρτιατών που στήριξε ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Κασιδιάρης συγκέντρωσε σχεδόν 4,5% . Τώρα αυτό εξανεμίστηκε σε ένα ισχνό ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα Πατριώτες.

Βελόπουλος και Λατινοπούλου

Αντίθετα η δεξιότερα της ΝΔ πολυκατοικία εκφράστηκε εκλογικά από τα κόμματα του Βελόπουλου και της Λατινοπούλου. Με ένα σαφέστατα διαφορετικό λόγο από τα αμιγώς ακροδεξιά κόμματα, οι 2 παραπάνω σχηματισμοί εξέφρασαν την δεξιά πολιτική ατζέντα.

Αυτό το ίδιο φαινόμενο έχει συμβεί χρόνια τώρα στην Ευρώπη, με την Λεπέν και τη Μελόνι, να έχουν βάλει πολύ νερό στο ακροδεξιό κρασί τους.

Η ελληνική ακροδεξιά

Θα ακολουθήσει και η Ελλάδα αυτή την νέα, πιο μοντέρνα και γι’ αυτό πιο επικίνδυνη πολιτικά, ακροδεξιά; Ή η ελληνική κοινωνική πραγματικότητα θα δώσει την ευκαιρία ανάπτυξης σε νέους ακραίους σχηματισμούς με τις πρακτικές των πάλε ποτέ ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής;  αναρωτιέται ο ΒΗΜΑτοδότης.

Την απάντηση θα την δώσει η κοινωνία, καταλήγει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό