35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Αλκαράθ 2-3: Ο Ισπανός γύρισε από την κόλαση και κατέκτησε το Roland Garros για πρώτη φορά σε μυθικό τελικό

Ειδήσεις Ελλάδα

ROLAND GARROS

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ
09.06.2024 | 20:32

Winner Spain’s Carlos Alcaraz celebrates with the trophy as he won the men’s final match of the French Open tennis tournament against Germany’s Alexander Zverev at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, June 9, 2024. (AP Photo/Aurelien Morissard)
AP AURELIEN MORISSARD/AP IMAGES

Ο Κάρλος Αλκαράθ σε έναν μυθικό τελικό κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 σετ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει εν τέλει με 3-2 μετά από τέσσερις ώρες και είκοσι λεπτά με τον Ισπανό να φτάνει στο τρίτο του Grand Slam και για πρώτη φορά στην κατάκτηση τοτ Roland Garros.

Ο Κάρλος Αλκαράθ σε έναν μυθικό τελικό κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 σετ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει εν τέλει με 3-2 (σ.σ. 3-6 (46′), 6-2 (52′), 7-5 (65′), 1-6 (42′), 2-6 (45′)) μετά από τέσσερις ώρες και είκοσι λεπτά με τον Ισπανό να φτάνει στο τρίτο του Grand Slam και για πρώτη φορά στην κατάκτηση τοτ Roland Garros.

Ο Αλκαράθ ο οποίος βρήκε και απέκλεισε στο διάβα του για τον τίτλο και τον Στέφανο Τσιτσιπά ήταν καλύτερος του Γερμανού στον μεγάλο τελικό και εν τέλει έφτασε στην κατάκτηση του Roland Garros.

Στο πρώτο σετ ο Ισπανός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, με όπλο το σερβίς του, έφτασε σε δύο μπρέικ και στην κατάκτηση του με 6-3 γκέιμ σε 46′.

Στο δεύτερο γκέιμ ο Γερμανός ανέβασε την απόδοση του και έδειξε πως δεν θα παρέδιδε τα όπλα τόσο γρήγορα. Με μερικούς εκπληκτικούς πόντους έφτασε στη νίκη με 6-2 γκέιμ και στην ισοφάριση σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο σετ έγινε πραγματική μάχη ανάμεσα στους δύο τενίστες. Ωραίο τένις, εκπληκτικοί πόντοι με τον Ζβέρεφ μετά από 65 λεπτά να κατακτάει το τρίτο σετ και να προηγείται με 2-1.

Η απάντηση του Αλκαράθ όμως ήταν εκπληκτική. Ο νεαρός Ισπανός μπήκε στο τέταρτο σετ σαν “ταύρος σε υαλοπωλείο” και το πήρε με 6-1 μόλις σε 42′.

Οι δύο τενίστες πήγαν και σε πέμπτο σετ και εκεί ο Αλκαράθ έδειξε και πάλι σταθερός, πήρε τους κρίσιμους, πόντους και εν τέλει έφτασε στην κατάκτηση του με 6-2 σετ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό