24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλεξανδρόπουλος στο flash.gr: «Αυτό μου αρέσει στον Γιοβάνοβιτς, το DNA του Έλληνα το ξέρουν όλοι»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε την προετοιμασία της ενόψει των παιχνιδιών απέναντι σε Φινλανδία (07/09) και Ιρλανδία (10/09), για το Nations League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βιώνει μία νέα εποχή, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην άκρη του πάγκου. «Είμαι κι εγώ Έλληνας», ανέφερε στους παίκτες του ως ένα μήνυμα στήριξης στην πρώτη συνάντηση.

Εμείς βρεθήκαμε στην media day της Εθνικής Ελλάδας και μιλήσαμε με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Ο μέσος της Σταντάρ Λιέγης και Κυπελλούχος Ευρώπης με τον Ολυμπιακό σχολίασε στο flash.gr την νέα εποχή για την εθνική μας, την πρόσληψη και την επανένωσή του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά την κοινή τους θητεία στον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον αποκλεισμό από την Γεωργία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο flash.gr

Για την κλήση του στην Εθνική: «Είμαι χαρούμενος για την κλήση μου στην εθνική, μετά και το θεματάκι που με ταλαιπωρούσε στη μέση τον προηγούμενο καιρό. Προσαρμόστηκα κιόλας άμεσα στη καινούργια μου ομάδα στο εξωτερικό και σίγουρα ανυπομονώ πολύ να δουλέψω με τον καινούργιο προπονητή, που έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν.

Αυτό που είπαμε όλοι οι παίκτες είναι πως όταν βλέπουμε το όνομά μας μέσα στις κλήσεις νιώθουμε μια χαρά. Το πρόγραμμα είναι σίγουρα απαιτητικό, ειδικά όταν αγωνίζεσαι στην Ευρώπη κι έχεις συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά όλοι θέλουμε να ερχόμαστε και να προπονούμαστε στην εθνική, να βλέπουμε ο ένας τον άλλον και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

INTIME

Για την προσαρμογή του και την επανένωση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Είναι ο προπονητής που με βοήθησε πολύ σε μικρή ηλικία, έκανα και τη χρονιά της μεταγραφής μαζί του. Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και ανυπομονώ να δουλέψω και πάλι μαζί του. Γνωρίζω την καθημερινότητά του και είμαι εδώ για ό,τι ζητήσει και να υπηρετήσω την Εθνική μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά».

Για την αλλαγή προπονητή στην Εθνική: «Ο σκοπός είναι να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να βοηθάμε την εθνική ομάδα. Αντίστοιχα, όπως είπε και ο προπονητής, επειδή έχουμε λίγες ημέρες προπόνησης, η ποιότητα και το ταλέντο υπάρχει. Και από εκεί και πέρα είναι το πόσο γρήγορα και καλά θα εμπεδώσουμε αυτές τις οδηγίες που θέλει ο προπονητής».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Εγώ έχω συνεργαστεί μαζί του σε μία μικρή ηλικία. Κι εγώ έχω αλλάξει σίγουρα και ποδοσφαιρικά και σαν άνθρωπος. Είναι ένας προπονητής που είναι κοντά στους παίκτες, εμένα μου αρέσει αυτό. Παίζει ένα ποδόσφαιρο που θέλει να δείξει τα χαρακτηριστικά των παικτών και παράλληλα ίσως να κρύψει μερικές αδυναμίες τους. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του και να πετύχουμε τον σκοπό μας, να κερδίζουμε παιχνίδια.

Για την θέση των κεντρικών χαφ στην Εθνική: «Η θέση που νιώθω καλύτερα είναι στο 4-2-3-1 στη δυάδα στα χαφ, εκεί να κουβαλάω μπάλα και να πατάω και περιοχή. Μαζί με τον κ. Γιοβάνοβιτς τα πήγα καλύτερα και σίγουρα με την εμπειρία μου έχω μάθει να παίζω κι άλλες θέσεις. Εγώ εδώ είμαι για να κάνω ό,τι μου ζητήσει και να ακολουθήσω τις οδηγίες του. Μέσω του στυλ παιχνιδιού της ομάδας να ξεδιπλώσω κι εγώ τις αρετές μου. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σαν ομάδα».

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος στο flash.gr

Για την ενότητα που χρειάζεται η Εθνική: «Αυτό το κομμάτι απ’ όταν βρίσκομαι στην Εθνική, τα τελευταία 3-4 χρόνια, είναι λυμένο! Το κλίμα είναι άριστο, είμαστε μαζί στις επιτυχίες, ακόμα περισσότερο στις αποτυχίες. Ο ένας είμαστε εδώ για τον άλλον και αισθανόμαστε μία οικογένεια. Το σημαντικό είναι να αποδώσουμε και στο γήπεδο και να φέρουμε επιτυχίες στην Εθνική ομάδα».

Για την απογοήτευση μετά τον αποκλεισμό από την Γεωργία: «Όταν έχει εμπιστοσύνη ο παίκτης και ο προπονητής στην ομάδα και στον εαυτό του, πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα η όλη κατάσταση θα φανεί στο γήπεδο. Πολλοί ποδοσφαιριστές κάνουν τεράστιες επιτυχίες και αρκετοί δεν θυμούνται τίποτα, γιατί το μόνο που μετράει είναι το παρόν. Αντίστοιχα γίνεται το ίδιο και με το παρελθόν.

Δεν καθόμαστε να σκεφτούμε το τι έγινε. Σίγουρα είμαστε όλοι στεναχωρημένοι, αλλά πήραμε ένα μάθημα από τον αποκλεισμό και υπάρχει η επόμενη μέρα. Πολλοί παίκτες της Εθνικής έχουν ανοδική πορεία στις καριέρες τους και είμαστε εδώ για να το δείξουμε και στην Εθνική μας».

Για την κλήρωση με γνώριμους αντιπάλους, Φινλανδία και Γεωργία: «Στις εθνικές ομάδες πάντα αλλάζουν παίκτες και προπονητές. Σίγουρα υπάρχει μία νοοτροπία, το DNA του Έλληνα το ξέρουν και από τις επιτυχίες που είχαμε κάνει στο παρελθόν και από το γεγονός πως αρκετοί Έλληνες παίζουν στο εξωτερικό.

Αντίστοιχα έτσι κι εμείς ξέρουμε για τους Φινλανδούς και τους Ιρλανδούς. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας. Είμαστε έτοιμοι για όλα και αν κοιτάξουμε τον εαυτό μας και το DNA μας θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό