26 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Αλέξης Χαρίτσης για Ευρώπη: Θα υπεκφύγει για 3η φορά απέναντι σε μια κρίση;

Ειδήσεις Ελλάδα

Αλέξης Χαρίτσης για Ευρώπη: Επικριτικός για την απροθυμία της Ευρώπης να υιοθετήσει πολιτικές αλληλεγγύης απέναντι στα κράτη – μέλη της ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει μέτρα στήριξης των εργαζομένων ύψους 970 εκατομμυρίων ευρώ, που μπορούν να καλυφθούν από τον προϋπολογισμό

Αλέξης Χαρίτσης για Ευρώπη: Αν η Ευρώπη δεν δείξει αλληλεγγύη θα είναι η 3η φορά που θα ολιγωρήσει απέναντι σε μία βαθιά κρίση και θα οδηγηθεί σε αποσύνθεση. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις και την απουσία απόφασης στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής των κρατών – μελών της Ε.Ε.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Αλέξης Χαρίτσης «αν η Ευρώπη δεν επιδείξει αλληλεγγύη και δεν προβεί σε διαμοιρασμό της του κόστους της κρίσης μεταξύ των κρατών- μελών, θα οδηγηθεί σταδιακά σε αποσύνθεση». Ενδεικτικά ανέφερε πως «τόσο το Brexit όσο και η άνοδος αντιευρωπαϊκών δυνάμεων συνδέονται με την ολιγωρία της Ευρώπης μπροστά σε πολύ κρίσιμες καταστάσεις». Θύμισε πως «προηγήθηκε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2009 και η προσφυγική κρίση. Είναι η τρίτη φορά που η Ευρώπη υπεκφεύγει μπροστά σε μια βαθιά κρίση που θα διαρκέσει πολύ καιρό».

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε εκτενώς και στα ζητήματα που σχετίζονται με την εργασία. Κοστολογώντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αυτές που υλοποιεί η κυβέρνηση επισήμανε ότι «το κόστος της στήριξης των εργαζομένων βάσει των αποφάσεων της κυβέρνησης ανέρχεται μηνιαίως στα 640 εκατ. Ευρώ ενώ η κοστολογημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη κάλυψη των μισθών στα 970 εκατ. ευρώ – διαφορά η οποία μπορεί κάλλιστα να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό». Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να «ανακαλέσει τις ρυθμίσεις διάλυσης της εργασίας, όπως η εκ περιτροπής εργασία με μισό μισθό και η αναστολή των συμβάσεων εργασίας».  Όπως είπε «δεν πρέπει να  ξαναζήσουμε σκηνές που θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε αφήσει πίσω  μας ανεπιστρεπτί».

Τέλος ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία λέγοντας πως  «ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έβαλε πλάτη στα μέτρα που προτείνει η επιστημονική επιτροπή, αλλά το κρισιμότερο αυτή τη στιγμή είναι η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.Να προχωρήσουν επιτέλους οι 4.000 μόνιμες προσλήψεις που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να πιάσουν αμέσως δουλειά οι 2.000 νοσηλευτές». Επανέλαβε την ανάγκη για προμήθεια «όλου του υγειονομικού προσωπικού της χώρας με μέσα ατομικής προστασίας, ώστε να μην έχουμε θύματα γιατρούς και νοσηλευτές, όπως βλέπουμε σε άλλες χώρες» σημειώνοντας ότι «δυστυχώς, όμως και σε αυτό βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σημαντική καθυστέρηση και ολιγωρία από την πλευρά της κυβέρνησης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό