23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλέξης Τσίπρας: Η Ευρώπη συμμερίζεται τις ανησυχίες για παρακολουθήσεις και κράτος Δικαίου στην Ελλάδα – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ, είχε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε το ζήτημα των υποκλοπών στους συνομιλητές, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για το κράτος Δικαίου στη χώρα μας.

«Η Ευρώπη συμμερίζεται τις ανησυχίες μας»

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις του, «είχα την ευκαιρία να τους εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τα πλήγματα που έχει δεχθεί το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Πλήγματα, που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα μας».

Μήνυμα Σχοινά στην Τουρκία: Όποιος αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης θα έχει πρόβλημα με την Ιστορία

Και προσέθεσε:

«Για το μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και το δίδυμο σκάνδαλο της συγκάλυψης της αλήθειας και των ευθυνών για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

»Για το ζήτημα του ελλείμματος πλουραλισμού στα ΜΜΕ, καθώς και το ζήτημα της υπονόμευσης και εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, που έχει δημιουργήσει ένα χάσμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τον θεσμό της Δικαιοσύνης στη χώρα μας».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «αυτή την ανησυχία για τις εξελίξεις στη χώρα μας, την συμμερίζονται στην Ευρώπη. Παρακολουθούν όσα συμβαίνουν, διότι η προστασία του κράτους Δικαίου δεν είναι – όπως γνωρίζετε – μόνο μία εσωτερική υπόθεση. Αποτελεί πυλώνα των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Σε ό,τι μας αφορά, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να προστατευθεί η Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου στη χώρα μας».

Και τόνισε πως «όπου δεν υπάρξει δυνατότητα αυτό να καταστεί εφικτό εντός της χώρας, θα το διεκδικήσουμε αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κάθε άλλη δυνατότητα, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί η Δημοκρατία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό