20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλέξης Τσίπρας: «Βατερλό Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σκληρή επίθεση προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκης εξαπέλυσε ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για δεινή διπλωματική ήττα της κυβέρνησης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 

«Αυτά που είδαμε στη Σύνοδο πρέπει να μας ανησυχήσουν. Ήταν διπλωματικό Βατερλό για τις ελληνικές θέσεις» είπε χαρακτηριστικά, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

 Στη βάση της σημερινής δήλωσης Μπάιντεν ότι  στηρίζει απόλυτα όχι μόνο τον εκσυγχρονισμό αλλα και την πώληση νέων F16 από τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπενθύμισε  μιλώντας στο Open, ότι ο πρωθυπουργός πριν φύγει για την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ισχυριζόταν ότι όλα αυτά ήταν «ψέματα».

«Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ή έμαθε έστω στη συνάντηση του με τον κ. Μπάιντεν  την αμερικανική στήριξη για εκσυγχρονισμό και πώληση νέων αμερικανικών αεροσκαφών στην Τουρκία και είπε ψέματα ή ακόμα χειρότερα ο κ. Μπάιντεν δεν είπε την αλήθεια στον κ. Μητσοτάκη και άρα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν είναι και στην καλύτερη φάση που έχουν βρεθεί ποτέ», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κάποιοι δεν τολμάνε να πουν την αλήθεια. Είναι ικανοποιημένoi που ήρθη το εμπάργκο όπλων Σουηδίας – Φινλανδίας στην Τουρκία;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο πήχης μας είναι ότι ο Ερντογάν δεν έθεσε θέμα αμφισβήτησης των ελληνικών νησιών; Είναι δυνατόν να δηλώνουμε ικανοποιημένοι που δεν έθεσε σήμερα κυριαρχίας ελληνικών νησιών;» συνέχισεe, en;v kατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «τα δίνει όλα, δίνει όπλα στην Ουκρανία» και οι ΗΠΑ πουλάνε αεροπλάνα για να πετάνε πάνω από το Αιγαίο.

«Είχαμε δεινή διπλωματική ήττα χτες. Αν είχαμε το “Τουρκοαιγαίο” επί πρωθυπουργίας μου, θα γυρνούσα με τα πόδια από τη Μαδρίτη» ανέφερε και τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει από «Βατερλό σε Βατερλό, από ήττα σε ήττα».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου μίλησε για εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, ως προς τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά δηλώνει ικανοποιημένη.

«O κ.Μητσοτάκης μας οδηγεί από ήττα σε ήττα» είπε χαρακτηριστικά. Κάθε φορά που πιέζεται, ανακοινώνει ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Εμείς στηρίξαμε και τα Rafale τις Belhara», αλλά συμπλήρωσε ότι η άμυνα της χώρας θα πρέπει να στηρίζεται και στις δημοσιονομικές δυνατότητες που υπάρχουν.

«Ξεχάσαμε πως χρεοκόπησε η χώρα; Πως φτάσαμε στα μνημόνια; 3.67% του ΑΕΠ ήταν φέτος οι στρατιωτικές δαπάνες, όταν τον χειμώνα τα νοικοκυριά δεν είχαν να ζεσταθούν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά με τις εκλογές,ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «ζητάμε εκλογές γιατί ανησυχούμε. Η ΙΧ εξωτερική πολιτική του Μητσοτάκη μας μπλέκει σε κινδύνους. Η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην κοινωνική κρίση».

«Η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί από μία προοδευτική κυβέρνηση. Για να έχουμε πολιτική αλλαγή και για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, προϋπόθεση η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Θέλουμε να είμαστε πρώτοι με καθαρή διαφορά» σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό