24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλέξανδρος Εξάρχου: «Ο 5ος τραπεζικός πυλώνας θα ενισχύσει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις προοπτικές ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας μέσα από τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα με τη συγχώνευση της Attica Bank και της Παγκρήτια Τράπεζα, παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρος Εξάρχου μιλώντας στο 4ο Thessaloniki Metropolitan Summit του Economist. 

«Το παράδειγμα του πέμπτου πυλώνα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα γιατί αν δει κανείς τις δύο αυτές τράπεζες ως ξεχωριστές οντότητες δημιουργούσαν ένα περιβάλλον πολύ αρνητικό, tα οικονομικά τους ήταν τόσο κακά και βρίσκονταν σε τόσο δύσκολη κατάσταση που κάποιοι μιλούσαν για πτωχεύσεις» σημείωσε ο κ. Εξάρχουν υπενθυμίζοντας πως και οι δυο τράπεζες είχαν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους. 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρος Εξάρχου / ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Τι μας έκανε να επενδύσουμε; η ανάπτυξη της Ελλάδας και η οικονομία της δεν θα μπορούσε να στηριχθεί σε μόνο τέσσερις τράπεζες και  θεωρήσαμε ενδιαφέρον να προσεγγίσουμε τις μερικότερες τράπεζες και όλοι θα διαπιστώσετε πως δεν ήταν μία φθηνή άσκηση αυτό καθώς εμείς μόνο έχουμε μία ιδιωτική επένδυση των 340 εκατ. ευρώ» προσέθεσε ο Αλέξανδρος Εξάρχου επαναλαμβάνοντας πως η νέα τράπεζα θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και προς όφελος των καταναλωτών. 

«Η νέα τράπεζα θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών»

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας πως πλέον η χώρα μας έχει ένα εύρωστο τραπεζικό σύστημα που μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Ειδικά για τη συγχώνευση της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «όλη η διαδικασία προχώρησε με διαφάνεια προς όφελος της κοινωνίας, των καταναλωτών αλλά και του τραπεζικού συστήματος. 

O Kωστής Χατζηδάκης αποκάλυψε επίσης πως ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης που θα παρουσιάσει αύριο Σάββατο (7/9)  στην ομιλία του στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ θα ανακοινώσει και νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. 

«Η Ελλάδα είχε το δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Αυτό μπορεί να είναι αδιάφορο για τους κήρυκες του μηδενισμού, αλλά αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να μην έχει διακτινιστεί για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης μετά το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε την περασμένη δεκαετία, είμαστε πάντως μία από τις χώρες με τις υψηλότερες ταχύτητες σε όλη την ΕΕ» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό