15.9 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Εξαήμερη άδεια από τη φυλακή για τον «Λάμπρο» της 17 Νοέμβρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος έλαβε σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, εξαήμερη άδεια και θα βρίσκεται εκτός των φυλακών Κορυδαλλού. Παρόλα αυτά, οφείλει να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που θα διαμένει.

Ο «αρχηγός» της 17 Νοέμβρη έχει καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε δεκαεπτά δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και για τη συμμετοχή του στη 17Ν.

Ο «Λάμπρος» της 17Ν παίρνει για δεύτερη φορά άδεια, κατά τον χρόνιο εγκλεισμό του στον Κορυδαλλό. Η πρώτη ήταν το 2022 και είχε επιστρέψει στο σπίτι του για δύο μέρες, 20 χρόνια μετά την καταδίκη του.

Ως φυλακισμένος πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, στο πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Master 2, στα Θεμελιώδη Μαθηματικά με ειδίκευση στον τομέα της μηχανικής ρευστών στο πανεπιστήμιο Paris 7. Το 2021 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Το διδακτορικό του εκπονήθηκε εξ ολοκλήρου εντός των φυλακών[3] και αφορούσε τις εξισώσεις Navier-Stokes χωρίς κατακόρυφο ιξώδες. Μέρος της δουλειάς του είναι αφιερωμένη στις εξισώσεις Navier-Stokes και σε χώρους Besov.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό