24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ακόμα μια νίκη για Verstappen και Red Bull

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Verstappen διευρύνει την παντοδυναμία της Red Bull στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς πήρε την pole, τον αγώνα και τον ταχύτερο γύρο! Στο βάθρο οι δύο Mercedes των Hamilton και Russell, η Ferrari δεν σημείωσε καμία βελτίωση για τις Ferrari, ενώ θετική ήταν η εμφάνιση των Aston Martin.
Η εκκίνηση ήταν καθαρή και δίχως να συμβεί κάτι σημαντικό, αν και πάντα υπήρχε ο φόβος της βροχής. Ο Verstappen διατήρησε το πλεονέκτημα της pole με τον Sainz να ακολουθεί και τον Hamilton να κρατά τη θέση του υπό τη πίεση του Stroll.

O toque de Norris em Lewis, que danificou a asa dianteira do McLaren pic.twitter.com/E8oxZDQuWm
June 4, 2023

O Norris ήταν ο άτυχος που είχε επαφή και μπήκε στα pits. Αξιοσημείωτο είναι πως συνολικά 16 οδηγοί ξεκινήσαν με τη μαλακή γόμα ελαστικών, ενώ οι Verstappen, Perez και Sargeant είχαν μέση με τον Leclerc σκληρή.

Στη συνέχεια υπήρξαν ντουμπλαρίσματα με αλλαγές ελαστικών και τον Stroll να βάζει μαλακή, ο Sainz μεσαία, ο Leclerc μαλακή κ.α. Προφανώς, η κάθε ομάδα ακολουθούσε την δική της τακτική με τον φόβο της βροχής.

PitStop na @ScuderiaFerrari para @Carlossainz55 pic.twitter.com/rkNY82LmhX
June 4, 2023

Τα μονοθέσια της Mercedes ήταν πολύ γρήγορα στη Βαρκελώνη και μετά το μέσο του αγώνα κυνηγούσαν τον Verstappen. Αντίθετα, η Ferrari συνέχισε να απογοητεύει, αλλά να τα πηγαίνει καλύτερα με την σκληρή γόμα. Πιο πίσω πάλευαν οι Ocon, Stroll και Tsunoda. Εκτός ρυθμού ήταν ο Alonso.

@GeorgeRussell63 …chuva ou suor ? pic.twitter.com/bvTLvwxyzS
June 4, 2023

Στους τελευταίους γύρους ο αγώνας ήταν ξεκάθαρα θέμα επιλογής των ελαστικών. Ο Verstappen γκρίνιαζε για την σκληρή γόμα όταν ο Hamilton έβαλε μαλακή, μαζί με τον Russell. Στη συνέχεια πήρε τη μαλακή και ο Ολλανδός και κάπου εκεί εξασφάλισε μια ακόμη νίκη, όσο και αν κάποιοι έλπιζαν η βροχή να φέρει τα πάνω-κάτω.

Τελικά, ο Verstappen πήρε φαλάγγι και το GP Ισπανίας με διαφορά άνω των 24 δευτερολέπτων από τον δεύτερο. Πίσω από το νικητή Verstappen τερμάτισαν οι Mercedes των Hamilton και Russell. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Perez, Sainz, Stroll, Ocon, Tsunoda και Zhou (με τον προτελευταίο να έχει ποινή 5 δευτερολέπτων).



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό