14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ακυρώθηκαν για 2η συνεχόμενη χρονιά τα γκραν πρι της Αυστραλίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ακύρωση του γκραν πρι της F1 και του Moto GP της Αυστραλίας, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Τρίτη (6/07).

Ο λόγος που συνέβη αυτό έχει να κάνει με τους υλικοτεχνικούν περιορισμούς που υπάρχουν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων εισόδου στο έδαφος της χώρας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της Αυστραλιανής «Grand Prix Corporation», Πολ Λιτλ, έκανε λόγο για μία «εξαιρετικά απογοητευτική απόφαση» και συμπλήρωσε: «Κατανοούμε την πρόκληση που θέτει η Αυστραλία στους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την σημασία του εμβολιασμού».

Η Αυστραλία, μια από τις χώρες με τον καλύτερο έλεγχο κατά του Co-19 στον κόσμο, με μόλις 30.000 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, διατηρεί ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο υγείας, καθώς όλοι όσοι φτάνουν από το εξωτερικό πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Το γκραν πρι της Formula 1, με το οποίο είθισται ν΄ ανοίγει η σεζόν στη Μελβούρνη (Melbourn Park) είχε ήδη «μεταφερθεί» για την 21η Νοεμβρίου, ενώ αυτό του Moto GP για τις 24/10 στην πίστα Phillip Island.

Από την πλευρά του ο «ισχυρός άνδρας» της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, εξέφρασε τη σιγουριά πως θα μπορούσε να βρει ένα άλλο «σπίτι» για να… αντικαταστήσει την Αυστραλία, ούτως ώστε να «προσφέρει μια σεζόν 23 αγώνων», όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχουμε πολλές επιλογές για διερεύνηση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό