27.8 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Ακτινολόγος μπήκε στον αξονικό τομογράφο με εγκαταλελειμμένο βρέφος – «Ήταν σαν τον μικρό Χριστό»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια άκρως συγκινητική ανάρτηση έκανε μια ακτινολόγος που εργάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα που, αψηφώντας τους κινδύνους και τις δυσκολίες, μπήκε στον αξονικό τομογράφο με ένα, εγκαταλελειμμένο από τη μητέρα του, βρέφος προκειμένου να μπορέσει να του κάνει εξετάσεις.

Πρόκειται για την Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη η οποία θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους την εμπειρία που δυστυχώς, όπως αναφέρει σε δηλώσεις της, έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα. 

Η ίδια ανάρτησε στο Facebook τη φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να βρίσκεται η μισή μέσα στον τομογράφο προκειμένου να βεβαιωθεί ότι το βρέφος θα παραμείνει ακούνητο «θεώρησα σωστό [τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη] να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε & η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!».

«Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας. Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας…» αναφέρει μεταξύ άλλων η ακτινολόγος του «Ελπίδα».

Η ανάρτηση της ακτινολόγου

Όταν δουλεύεις μέσα στο πόνο, όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από καρδιάς!!

Η φωτογραφία είναι από εξέταση εγκαταλελειμμένου βρέφους, δεν είχε συνοδό να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία.Θεώρησα σωστό[τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε & η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!

Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας.

Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας… και ότι αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ότι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο.

Καλημέρα με πολλή αγάπη

«Κάθε μέρα το κάνουμε αυτό»

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ το πρωί της Παρασκευής η κυριά Κωνστανταρογιάννη είπε «Έκανα μια ανάρτηση που δεν περίμενα να έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο γιατί αποτελεί καθημερινότητα όλων μας. Πρώτα των συναδέλφων και τελευταίας για εμένα. Όσο για τη Μαριάννα Βαρδηνογιάννη είναι και το έργο που έκανε πίσω, που δεν φαινόταν. Προσέφερε κάθε μέρα για να γίνουν έρευνες ενάντια του καρκίνου. Είναι τιμή μου που εργάζομαι εκεί». Μάλιστα σχετικά με το εάν το παιδάκι που ανέλαβε είχε κάποιο πρόβλημα υγείας η ίδια ξεκαθάρισε ότι «το παιδί είχε καλή έκβαση».

Όσο για την κίνηση της είπε «Κάθε μέρα το κάνουμε αυτό, δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό γιατί για εμάς είναι καθημερινότητα. Μπορεί να έρθει μια μητέρα που να είναι έγκυος και να μην μπορεί να μπει μέσα.».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό