18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ακτιβιστές ξεφουσκώνουν τα ελαστικά σε SUVs

Ειδήσεις Ελλάδα

H ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα, Tyre Extinguishers (πυροσβεστήρες ελαστικών), που υπερηφανεύεται ότι λειτουργεί χωρίς αρχηγούς, ξεφουσκώνει τα ελαστικά χιλιάδων SUV παγκοσμίως, σε μια προσπάθεια να καταστήσουν αδύνατη την κατοχή ενός SUV στις αστικές περιοχές του κόσμου.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος κατά των SUV, έχουν ξεφουσκώσει τα ελαστικά σε περισσότερα από 10.000 SUV από τον Μάρτιο του 2022. Η μεγαλύτερη δράση τους διοργανώθηκε στις 28 και 29 Νοεμβρίου, με μέλη να ξεφουσκώνουν τα ελαστικά από 900 SUV σε 19 πόλεις σε οκτώ διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Νέας Υόρκης, της Ζυρίχης και του Άμστερνταμ.
Η ομάδα περιέγραψε το μαζικό ξεφούσκωμα των ελαστικών στις 28-29 Νοεμβρίου ως τη μεγαλύτερη συντονισμένη παγκόσμια δράση κατά των οχημάτων με μεγάλο ανθρακικό αποτύπωμα στην ιστορία, ενώ προειδοποιεί ότι θα έρθουν πολλές ακόμη εκστρατείες.

Οι ακτιβιστές αφήνουν ένα φυλλάδιο στα οχήματα με τα ξεφουσκωμένα ελαστικά για να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη σχετικά με το σκεπτικό πίσω από αυτή την ενέργεια και να εξασφαλίσουν δήθεν την ασφάλειά τους. Ζητούν από τις κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τα SUV από τις αστικές περιοχές και να τα φορολογήσουν πολύ σκληρά ώστε να είναι ασύμφορα και παράλληλα να επενδύσουν σημαντικά στη δωρεάν δημόσια συγκοινωνία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι “Πυροσβεστήρες ελαστικών” δεν είναι μόνο ενάντια στα ρυπογόνα SUV με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά στοχεύουν και στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς θεωρούν ότι ο τύπος αμαξώματος, γενικά, δεν είναι ασφαλής για τους πεζούς και άλλους χρήστες του δρόμου.

Η εκπρόσωπος του κινήματος, Marion Walker δήλωσε:
Θέλουμε να δείξουμε ότι οποιοσδήποτε, παντού, μπορεί να αναλάβει δράση για το κλίμα για να τερματιστεί η κυριαρχία των μαζικών αυτοκινήτων στις πόλεις του κόσμου. Το μόνο που χρειάζονται είναι ένα φυλλάδιο και μια φακή! Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται -μόλις φυτρώσει η ιδέα εκεί έξω, δεν μπορεί να σταματήσει.
Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί απέτυχαν να μας προστατέψουν από αυτά τα τεράστια περιττά οχήματα. Τα SUV είναι μια κλιματική καταστροφή, προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση και είναι επικίνδυνα για άλλους χρήστες του δρόμου. Όλοι τα μισούν, εκτός από τους ανθρώπους που τα οδηγούν. Ζητήσαμε ευγενικά για δράση για το κλίμα, για καθαρό αέρα και ασφαλέστερους δρόμους και απέτυχε. Είναι ώρα για δράση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό