25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Ακτιβίστρια κάλυψε με αυτοκόλλητο πίνακα του Κλοντ Μονέ στο Μουσείο Ορσέ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης σε έργο τέχνης σημειώθηκε, αυτή τη φορά σε πίνακα του Κλοντ Μονέ σε Μουσείο της Γαλλίας.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ακτιβίστριας, η οποία «επιτέθηκε» στον διάσημο πίνακα του Κλοντ Μονέ «Οι παπαρούνες», ο οποίος εκτίθεται στο Μουσείο Ορσέ. Σε βίντεο που ανάρτησε η οργάνωση Riposte Alimentaire, η οποία ευθύνεται για σειρά επιθέσεων κατά έργων τέχνης, στην πλατφόρμα Χ, απεικονίζεται μία γυναίκα να κολλά στον ιμπρεσιονιστικό πίνακα που αποτυπώνει τοπίο με παπαρούνες, ένα μεγάλο αυτοκόλλητο πόστερ με εικόνα «αποκάλυψης» σε κόκκινο χρώμα.

🦺 ACTION EN COURS – PARIS

Samedi 1er Juin, 10h

Une citoyenne engagée avec la campagne Riposte Alimentaire a recouvert le tableau “Les Coquelicots” d’une version cauchemardesque du même tableau, représentant un champ de coquelicots en 2100. #A22Network #RiposteAlimentaire [1] pic.twitter.com/SpHbfuTI0r

— Riposte Alimentaire (@riposte_alim) June 1, 2024

«Αυτός ο εφιαλτικός πίνακας μπροστά μας, αυτό μας περιμένει αν δεν εφαρμοστεί καμία εναλλακτική! Στους +4°C, είναι η κόλαση που μας περιμένει», φώναξε διαμαρτυρόμενη για το κλίμα. Μετά το περιστατικό, η διεύθυνση του μουσείου ανακοίνωσε πως το αυτοκόλλητο αφαιρέθηκε και ο πίνακας αποκαταστάθηκε. Μάλιστα η έκθεση άνοιξε ήδη και πάλι για το κοινό, ενώ όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, θα κινηθούν νομικά μετά από αυτή την ενέργεια.

Photo: X

Η οργάνωση Riposte Alimentaire αγωνίζεται για την αειφόρο ανάπτυξη, και είναι υπεύθυνη για πλήθος ανάλογων επιθέσεων το τελευταίο διάστημα. Έχουν πραγματοποιήσει επίθεση κατά του πίνακα της «Τζοκόντα» στο Λούβρο, κατά του πίνακα «Η Άνοιξη» του Μονέ στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Λυών αλλά και κατά του έργου «Η Ελευθερία οδηγεί τον Λαό» του Ντελακρουά στο Λούβρο.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό