27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ακρότητες Τραμπ για τις αμβλώσεις: «Η Κάμαλα Χάρις θέλει εκτελέσεις μωρών…»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα νέα δημοσκοπικά δεδομένα που δείχνει να δημιουργεί η κατά πάσα βεβαιότητα υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, οδηγούν τον Ντόναλντ Τραμπ στην υιοθέτηση μίας ακραίας και επικίνδυνης ρητορικής. 

Μιλώντας στη Βόρεια Καρολίνα ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών κατηγόρησε την Κάμαλα Χάρις ότι τάσσεται υπέρ της «εκτέλεσης μωρών» με το πρόγραμμά της για την άμβλωση.  

«Θέλει αμβλώσεις ως τον όγδοο και τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης, ως τη γέννα, ακόμα και μετά τη γέννα, εκτελέσεις μωρών», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στη Βόρεια Καρολίνα.

Η Κάμαλα Χάρις έχει πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις οργανώσεων για το δικαίωμα στην άμβλωση – ένα θέμα «ταμπού« για αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ αλά και για τους Ρεπουμπλικάνους. Αμερικανοί αναλυτές εκτιμούν πως οι ξεκάθαρες θέσεις που έχει πάρει η Κάμαλα Χάρις για το ζήτημα των αμβλώσεων ίσως εν τέλει αποδειχθούν ως ένα ισχυρό βαρόμετρο για το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου αφού βρίσκει πολλούς υποστηρικτές ανάμεσα σε γυναίκες ψηφοφόρους και στις νεότερες γενιές. 

Υπενθυμίζεται πως το 2022 το Ανώτατο Δικαστήριο με μία απόφαση σοκ είχε καταργήσει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση δίνοντας επί της ουσίας το δικαίωμα στην κάθε πολιτεία να αποφασίζει εάν θα τις επιτρέπει ή όχι. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό