28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική την Τρίτη 3/6

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές λόγω της επικινδυνότητας για πυρκαγιά σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προβλέπει ακραίο κίνδυνο (μωβ χρώμα) για την Αττική, τη Φθιώτιδα και την Κορινθία αύριο Τρίτη 4 Ιουνίου.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων που αναμένονται, πολύ υψηλός κίνδυνος (κόκκινο χρώμα) πυρκαγιάς προβλέπεται επίσης για τμήματα της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και του Έβρου.

Meteo.gr
Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία την Τρίτη

Για αύξηση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας έκανε λόγο με ανάρτησή του στο «X» ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, τονίζοντας ότι «η συννεφιά και η σκόνη ήταν ανασταλτικός παράγοντας σήμερα για να σημειωθούν ευρέως πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε αρκετές περιοχές».

Όπως τόνισε, την Τρίτη και την Τετάρτη κατά τόπους θα έχουμε 35 με 38 βαθμούς Κελσίου, παραθέτοντας μάλιστα και χάρτες με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα, τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Η συννεφιά και η σκόνη ανασταλτικός παράγοντας σήμερα για να σημειωθούν ευρέως πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε αρκετές περιοχές. Την Τρίτη και την Τετάρτη όμως κατά τόπους θα έχουμε 35 με 38 βαθμούς την Πέμπτη 34 με 36 και την Παρασκευή 32 με 34 βαθμούς με επικράτηση βοριάδων 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο».

🎯 Η συννεφιά και η σκόνη ανασταλτικός παράγοντας σήμερα για να σημειωθούν ευρέως πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Την Τρίτη και την Τετάρτη όμως κατά τόπους θα έχουμε 35 με 38 βαθμούς, την Πέμπτη 34 με 36°C και την Παρασκευή 32 με 34°C, με επικράτηση βοριάδων 5 με 6 και τοπικά 7… pic.twitter.com/G5QGAofCCV

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) June 3, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό