23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ακραίες δοκιμές σε αεροπορική βάση για την Bugatti Bolide

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Οκτώβριο του 2020 η Bugatti παρουσίασε το Bolide concept, με τη γαλλική εταιρία να ανακοινώνει τον Αύγουστο του 2021 πως το μοντέλο θα περάσει στη παραγωγή και πως οι πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2024. Γι’αυτό, η γαλλική εταιρία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις δοκιμές εξέλιξης που πραγματοποιεί με το εξωπραγματικό hypercar.

Η Bugatti δημοσίευσε ένα υπέροχο βίντεο από τις δοκιμές της Bolide σε μια αεροπορική βάση, καθώς το hypercar εισέρχεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης του, με την εταιρία να δημοσιεύσει επίσης μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την ακραία αεροδυναμική της Bolide. Πιο συγκεκριμένα, η τρελή αεροδυναμική της Bolide του επιτρέπει να παράγει έως και 3 τόνους κάθετης δύναμης, κρατώντας το κολλημένο στην πίστα.

Η στενή καμπίνα επιτρέπει τη διέλευση περισσότερου αέρα μέσω των πλευρικών αεραγωγών ψύξης, υποβοηθούμενη από το σχήμα και τη θέση των πλευρικών καθρεπτών. Η Bugatti επέλεξε τους παραδοσιακούς καθρέφτες αντί για κάμερες, καθώς επιτρέπουν στον οδηγό να εκτιμά τις αποστάσεις μεταξύ άλλων αυτοκινήτων πιο γρήγορα μέσα στην πίστα.
H παραγωγή του θα περιοριστεί στα 40 αυτοκίνητα, με το καθένα να κοστίζει 4 εκατ. ευρώ προ φόρων. Το μοντέλο παραγωγής θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας και αισθητικά δεν διαφέρει από το πρωτότυπο.

Το αυτοκίνητο παραγωγής ζυγίζει 1.450 κιλά και ο 8,0 λίτρων quad-turbo W16 κινητήρας του δεν θα αποδίδει 1.850 άλογα και 1.850 Nm ροπής που αποδίδει το πρωτότυπο, αλλά 1.600 άλογα με 1.600 Nm ροπής. Αυτό συνέβη επειδή το one-off μοντέλο κάνει χρήση αγωνιστικής βενζίνης 110 οκτανίων. Έτσι, η απόδοση του κινητήρα με χρήση κανονικής βενζίνης 98 οκτανίων ανέρχεται στα 1.600 άλογα και στα 1.600 Nm ροπής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό