27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ακμή στους γλουτούς; Τα tips που θα βελτιώσουν την κατάσταση

Ειδήσεις Ελλάδα

Απέφυγε να φοράς συνέχεια πολύ στενά ρούχα ή πολύ κοντά σορτς, καθώς δεν προστατεύουν το δέρμα σου όταν κάθεσαι σε καρέκλες και καθίσματα εκτός σπιτιού.

Για την ακμή στο πρόσωπο έχουμε μιλήσει, το ίδιο και για την ακμή στην πλάτη. Για την ακμή όμως στα οπίσθια τι έχουμε πει; Η ακμή στα οπίσθια, η buttne, είναι απλά επίπονη και ενοχλητική. Ωστόσο, δεν είναι πραγματική ακμή. Είναι θυλακίτιδα!

Τα σπυράκια και οι ατέλειες που εμφανίζονται στα οπίσθια είναι αποτέλεσμα μολύνσεων στον θύλακα της τρίχας. Αυτή η μόλυνση προκύπτει από την τριβή μεταξύ των ρούχων, τον ιδρώτα -τώρα το καλοκαίρι- ακόμα και από την αποτρίχωση. Το πρόβλημα ξεκινά με κοκκινίλες και στη συνέχεια οι κοκκινίλες γίνονται σπυράκια και αν αφήσουμε το πρόβλημα χωρίς αντιμετώπιση, τα σπυράκια γίνονται κύστες. Αν, μάλιστα, πάμε στην παραλία και δεν βάλουμε αρκετό αντηλιακό επάνω στα σπυράκια, δημιουργούνται πανάδες.

Έχεις ξηρά μαλλιά; Αυτό είναι το βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεις από τη hair care routine σου

Μην ανησυχείς… Μπορείς να την αντιμετωπίσεις! Για αρχή, πρέπει να σταματήσεις το τρίψιμο. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ερεθίσεις παραπάνω την περιοχή και να μεγεθύνεις το πρόβλημα. Ακολούθα τα παρακάτω τρία steps:

@wendyswan

Απολέπιση

Ναι, θα κάνεις απολέπιση. Προτίμησε μια κρέμα απολέπισης ή ένα body scrub χωρίς κόκκους για να μην «τραυματίσεις» και χειροτερέψεις την ακμή στα οπίσθιά σου. Με ελαφριές κινήσεις κάνε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα και σιγά-σιγά θα δεις πως θα βελτιωθεί η κατάστασή σου.

Χρησιμοποίησε ένα απαλό σαπούνι

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα σαπούνι με αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Έτσι, θα καταφέρεις να διατηρείς συνέχεια εκείνο το σημείο καθαρό, εξολοθρεύοντας τα βακτήρια και μειώνοντας τις κοκκινίλες και τα σπυράκια από τους γλουτούς.

Boost δροσιάς: 6 μάσκες προσώπου για άμεση ενυδάτωση και λάμψη

Σταμάτα να φοράς στενά ρούχα

Τέλος, απέφυγε να φοράς συνέχεια πολύ στενά ρούχα ή πολύ κοντά σορτς, καθώς δεν προστατεύουν το δέρμα σου όταν κάθεσαι σε καρέκλες και καθίσματα εκτός σπιτιού.

Extra tip: Πλένε συχνά την πετσέτα θαλάσσης σου. Ναι, η πετσέτα θαλάσσης είναι άλλος ένα σημαντικός λόγος που στην αρχή, τουλάχιστον δεν πάει το μυαλό σου. Φρόντισε, μετά από κάθε μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα να πλένεις την πετσέτα θαλάσσης σου.

Ωστόσο, αν δεις ότι ακόμα και με τα παραπάνω tips το πρόβλημα, αντί να μειώνεται χειροτερεύει, καλό είναι να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου.

Τα προϊόντα που πρέπει να έχεις στην τσάντα σου τώρα τον καύσωνα – Η πούδρα δεν είναι μέσα σε αυτά!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό