15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ακλόνητη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ακλόνητη στήριξη της Ελλάδας στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας, καθώς και όλων των χωρών εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του με τον Οικρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα στο Κίεβο.

O κ. Δένδιας επανέλαβε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και της ελληνικής κοινότητας στη χώρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Έλληνα ΥΠΕΞ στο Twitter, οι κ. Δένδιας και Κουλέμπα υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.

Η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Ουκρανό ομόλογό του ήταν επεισοδιακή καθώς στη διάρκειά της ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο με αποτέλεσμα οι δύο υπουργοί και η ελληνική αντιπροσωπεία να μεταβούν σε καταφύγιο.

Μήνυμα καταδίκης του αναθεωρητισμού

Νωρίτερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους και πανεπιστημιακούς. Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στην ελληνική πρεσβεία με την πρόεδρο της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας του ουκρανικού κοινοβουλίου, Τετιάνα Πλάσκοβα, τον πρύτανη του κρατικού πανεπιστημίου Μαριούπολης Μίκολα Τροφιμένκο, και την επιτετραμμένη της πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter στην ατζέντα βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε πλήρως τον αναθεωρητισμό. Επίσης, ευχαρίστησε την κ. Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών.

Φόρος τιμής στο Μνημείο πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας

Παράλληλα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε ανθοδέσμη στο Μνημείο πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας στο Κίεβο, μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του, «ως φόρο τιμής σε όσους έπεσαν αγωνιζόμενοι για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της».

Σημειώνεται πως αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό