23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ακέραιο σε όλους με δυνατότητα όμως να δοθεί το καλοκαίρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακατάσχετο το επίδομα των 800 ευρώ

Σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Αδ. Γεωργιάδης και Ι. Βρούτσης εξειδικεύουν την ώρα αυτή την τρίτη δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση.

Εισαγωγικά ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε ότι τράπεζες και διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα με διευκόλυνση δόσεων των ενήμερων δανείων. Όσοι θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, δικαιούνται αναστολή δόσεων επί τρίμηνο.

Επίσης 1,4 εκατ. εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες κ.α. θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, το οποίο, επιπλέον, θα είναι ακατάσχετο. Το συνολικό κόστος της κυβερνητικής παρέμβασης για τους 1,4 εκατ. συμπολίτες ανέρχεται στα δυο δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Όσον αφορά το δώρο Πάσχα αυτό θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους από όλες τις επιχειρήσεις, σημείωσε με έμφαση ο Χρ. Σταϊκούρας, με τη διευκρίνιση ότι δίδεται η δυνατότητα να καταβληθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την καταβολή έκτακτου επιδόματος σε 108.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό