14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ακάρ: Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τους S-400 οπουδήποτε – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι S-400 θα παραμείνουν στην Τουρκία διεμήνυσε προς τις ΗΠΑ η Άγκυρα, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μάλιστα να δηλώνει απειλητικά ότι «μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε».

«Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τους S-400 οπουδήποτε» φαίνεται να είπε ο Ακάρ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

  Βέλη Τσαβούσογλου σε ΕΕ και ΗΠΑ: Ο τουρκικός αιώνας ξεκίνησε – Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός

Συμπλήρωσε μάλιστα πως η Άγκυρα μπορεί να ενεργοποιήσει τους S-400 «εντός μιας ώρας».

Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ με 6,5 μονάδες – Αγκάθι η ακρίβεια

«Αν δεν πάρουμε τα F-16, έχουμε κι άλλα πράγματα στο μυαλό μας» φαίνεται πως είπε ακόμα ο Χουλουσί Ακάρ.

«Αυτή την περίοδο προσπαθούμε να πάρουμε τα F-16, όμως φυσικά έχουμε κι άλλα πράγματα στο μυαλό μας. Μας λένε πού είναι οι S-400. Τα συστήματα S-400 είναι στη θέση τους και είναι έτοιμα προς χρήση. Υπάρχει χρονικό διάστημα μεταφοράς των S-400. Aπό τη στιγμή αυτή και μετά στο σημείο που θα μεταφερθεί εντός μιας ώρας είναι έτοιμο, ο κατασκευαστής λέει μισή ώρα, αλλά εγώ ας πω μια ώρα. Δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε περίπτωση που προκύψει κάπου απειλή, κι όταν αποφασίσουμε που πρέπει να ενεργοποιηθεί η αντιαεροπορική μας άμυνα θα το μεταφέρουμε και αυτό το σύστημα θα το χρησιμοποιήσουμε» δήλωσε.

Τούρκοι αναλυτές εκτιμούν ότι πως δηλώσεις του Ακάρ αποτελούν απειλή και απέναντι στην Ελλάδα.

Ο αρχιστράτηγος ε.α. Αρμαγάν Κουλόγλου είπε στο Haber Turk: «Τους S-400 δεν τους πήραμε μόνο για τις απειλές που προέρχονται από τη Συρία. Διότι εδώ μιλάμε για πυραυλικό σύστημα, το οποίο μεταφέρεται και είναι έτοιμο για χρήση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Διότι η απειλή δεν προέρχεται μόνο από εκεί αλλά προέρχεται και από τη Δύση μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε και στην περιοχή του Αιγαίου, ήδη υπάρχουν τέτοια σχέδια».

Εκνευρισμός για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

Στο μεταξύ εκνευρισμός φαίνεται πως επικράτησε στην Άγκυρα ενόψει της υπογραφής της νέας συμφωνίας που υπέγραψαν χθες το μεσημέρι Αθήνα και Κάιρο.

Πριν την υπογραφή, ο Χουλουσί Ακάρ προέβη χθες το πρωί σε νέες απειλές. Όπως δήλωσε, η χώρα του δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό